|

FETÖ’nün Sayıştay takımı

FETÖ’nün Sayıştay’daki yapılanması da deşifre edildi. Eski AYM Genel Sekreteri Mehmet Oğuz K. ve Şahin B.’nin örgütün Sayıştay’daki en önemli isimleri olduğu ortaya çıktı. Denetçi Sait A.'nın ise örgütün Sayıştay’daki koordinatörü olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:57 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Devleti ele geçirmek için yıllardır tüm kamu kurumlarına sızan FETÖ'nün, Sayıştay'daki yapılanması da deşifre edildi. Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, aralarında eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Sekreteri Mehmet Oğuz K. ile eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan'ın da bulunduğu Sayıştay denetçileri tutuklandı. Soruşturma dosyasına eklenen istihbarat raporunda, şüphelilerin örgüt ve Sayıştay içindeki pozisyonları ile faaliyetlerine ilişkin önemli tespitlere yer verildi.



BİLGİLERİ ÖRGÜTE SERVİS ETTİ


Raporda, eski AYM Genel Sekreteri Mehmet Oğuz K. ve Şahin B. örgütün Sayıştay'daki en önemli isimleri olduğu belirtildi. Rapora göre, Denetçi Sait A.'nın, örgütün Sayıştay'daki koordinatörü olarak görev yaptı. Tutuklanan Denetçi Tuncay G.'nin ise kurum bilgilerini örgüte servis ettiği ve örgütün kripto haberleşme programı ByLock listesinde olanlarla para transferinin bulunduğu vurgulandı. Necdet A.'nın da örgüt adına aktif bir şekilde faaliyet yürüttüğü istihbarat raporlarında kaydedildi. Necdet A.'nın örgüt üyelerini Zaman Gazetesi ve Sızıntı gibi yayınlara üye olmaya zorladığı bildirildi. Necdet A.'nın Sayıştay'daki himmet toplama faaliyetlerine katıldığı bilgisi de dosyaya eklendi. Ayrıca şüphelilerden Şenol D.'nin de himmet toplama faaliyetlerinde aktif olarak görev aldığı belirtildi. Şüphelilerden Yakup A.'nın FETÖ'nün kapatılan derneği Kimse Yok Mu'ya para gönderdiği ve üyesi olduğu da ifade edildi.


#FETÖ
#Sayıştay
8 yıl önce