|

FETÖ'nün 'Kuyumcukent' yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün Kuyumcukent'teki yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'si 'Terör örgütüne üye olmak​' suçundan tutuklandı. FETÖ'nün Kuyumcukent imamı olduğu belirlenen bir kişinin ise firari olarak arandığı belirtildi.​

Yeni Şafak
16:23 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:33 - 21/11/2016 Pazartesi
DHA

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Kuyumcukent'te himmet adı altında para topladığı belirtilen 9 kişi gözaltına alındı.



Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından sorgulanan şüphelilerin tamamı tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.



2 kişi tutuklandı


Hakimlikte ifadeleri alınan şüphelilerden biri Kuyumcukent'te kuyumcu olan 2 kişi, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Hakimlik, 7 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.



'Kuyumcukent imamı' firada


Bazı kuyumcuların "tanık" olarak dinlendiği soruşturmada şüphelilerin, kuyumculardan "himmet" adı altında topladıkları paralarla FETÖ'ye finans desteği sağladıklarının tespit edildiği belirtiliyor. Öte yandan soruşturma kapsamında, örgütün "Kuyumcukent imamı" olduğu belirlenen bir kişinin ise firari olarak arandığı bildirildi.

#FETÖ
#Kuyumcukent
#İstanbul
8 yıl önce