|

FETÖ’nün iade süreci hızlandı

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, ABD ile yoğun temas sonucu FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iade sürecinin hızlandığını söyledi. Kurtulmuş, “İade ya da geçici tutuklama sürecinde oldukça önemli bir adım atıldı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 04:53 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklama yaptı.



Kurtulmuş, “Fırat Kalkanı operasyonuyla birlikte Türkiye hedeflerini birer birer gerçekleştirerek güvenli bölgenin oluşması için adımlarını atmaktadır. İlgili bütün ülkelerle de diplomasi yürütülüyor. ÖSO destekleniyor ve Türkiye'nin stratejik hedeflerine ulaşmasına çalışılıyor. Münbiç PYD'den temizlenecek, bunun için ÖSO'ya gerekli destek verilecek" dedi.



MUSUL'A GİRMESİ ÖNLENECEK


Musul operasyonunun planlandığı şekilde sürdüğünü belirten Kurtulmuş, “Türkiye'nin hassasiyetleri açık ve ortadadır. Türkiye operasyonu yakından takip ediyor. Musul operasyonunda halkın bu işin esası olması ve Musul'un esas statüsünün korunması asıl amaç olmalı. Ninova Muhafızları ve peşmerge operasyonunun içindedir. Haşdi Şabi operasyonun içerisinde değildir. Haşdi Şabi'nin Musul'a girmesi önlenecektir. Diplomatik temaslarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" diye konuştu.



ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI


Kurtulmuş, şöyle devam etti:


“Israrlı talebimiz FETÖ'nün iade edilmesi. Bunun için geçici tutuklanmasını istedik. Hala ABD'den kendi network'ünü kullanabilecek elemanlarına mesajlarını iletebilecek güçtedir. Adalet Bakanlığı düzeyinde ilk temas sağlandı. Bu bir süreç. Yarın sabah FETÖ'yü iade etmeleri ya da geçici tutuklama kararı vermeleri beklenmiyor ama süreç hızlandı. Sayın Bekir Bozdağ'un ziyareti aradaki ilişkileri daha net bir hale getirdi. FETÖ'nün iadesi ya da geçici tutuklanma sürecini hızlandırdığını ifade edebilirim. İade ya da geçici tutuklama sürecinde oldukça önemli bir adım atıldı."



PKK'NIN ÖNEMLİ BİR İSMİ


Kurtulmuş, “Geçtiğimiz günlerde PKK operasyonlarında önemli bir isim açıklandı. İfadesinde çok sayıda bilginin ortaya çıktığını anlıyoruz. Neleri söylüyor, bunları kamuoyuyla paylaşmak doğru olmaz. Ama önemli bir kişi olduğunu söyleyebiliriz" dedi.



TÜZEL KİŞİLİĞE AİT SORUŞTURMA


Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu da değerlendiren Kurtulmuş, “Yazar kadrosuna yönelik bir operasyon değil. Cumhuriyet gazetesine ve imtiyaz sahibi olan vakfa ilişkin savcılıkça başlatılan bir soruşturma var. Tüzel kişiliğe yönelik bir soruşturmadır, ağustos ayında başlatılmıştır. Devam eden bir hukuki süreç var. Bizim bir söz söylememiz mümkün değil" diye konuştu.



Konsensüs olursa takvimi başlatırız


Kurtulmuş, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemine ilişkin, “Anayasa değişikliğini yapabilmek için diğer partilerin tavırlarının, tarzlarının ne olacağını görmemiz lazım. Sayın Devlet Bahçeli'nin işin önünü açan bu tartışmaları bir an evvel hızlandırıp, sonuçlandırmak niyetini ortaya koyan beyanları açıktır. Dolayısıyla burada MHP'nin, CHP'nin nasıl tavır takınacağı bizim atacağımız adımların hem kapsamını belirlemek hem takvimini belirlemek bakımından önemlidir. Tek başımıza halledemeyeceğimiz bir işi, tek başımıza halledecekmişiz gibi topa girmeyiz. Konsensüs sağlandığında takvimi başlatırız" dedi. Kurtulmuş, anayasa değişikliğiyle ilgili AK Parti'nin iki ayrı hazırlığının olduğunu söyledi.




#FETÖ
8 yıl önce