|

FETÖ'nün hayal tacirleri

TSK içerisinde büyük ölçüde temizlenen FETÖ’nün askeriyede yeniden yapılanmak için “ümitçi” adlı bir imamlık kurduğu ortaya çıktı. Ümitçi timinin imamlarının, ihraçlar dolayısıyla bağını koparmak zorunda kalan kripto FETÖ’cüler ile yeniden gizli görüşmeler yapmaya çalıştığı tespit edildi. İstanbul polisi düzenlediği operasyonla ümitçi timini çökertti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:45 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
FETÖ'nün hayal tacirleri​
FETÖ'nün hayal tacirleri​

FETÖ’nün TSK içerisinde yeniden yapılanma girişimleri, istihbarat birimlerini harekete geçirdi. TSK’da görevli veya ihraç edilmiş kripto FETÖ’cü askerlerle sivil ayak arasındaki bağlantının kopması üzerine örgütün yeni bir oluşum kurduğu ortaya çıktı. Örgüt üyesi askerler ile tekrar irtibata geçmek için FETÖ’nün ‘ümitçi’ diye tabir edilen imamlık kurduğu belirlendi. İstihbarat birimleri tarafından tespit edilen bu bağlantılar üzerine, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

ASKERLERİN
ÇOĞU KRİPTO

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ümitçi imamlar ve askerlerden oluşan 13 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı. İstanbul merkezli ilk operasyonda 13 adrese baskın yapıldı, aranan şüphelilerden 7’si yakalanarak gözaltına alındı. FETÖ’cü teröristlerin irtibata geçmeye çalıştığı askerlerin çoğunun, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki yapılanmada yer aldıkları ve farklı tarihlerde ordudan ayrıldıkları veya ihraç edildikleri anlaşıldı. 13 şüpheli içerisinde örgütün gizli haberleşme uygulaması Bylock’u kullananların da olduğu belirtildi.

#TSK
#FETÖ
#İhraç
7 yıl önce