|

FETÖ’nün deniz postaları

FETÖ’nün eski ‘mahrem imam’larından Haluk S., subaylara ilişkin fişleme bilgilerini firari amiraller Mustafa Zeki Uğurlu ile Ali Suat Aktürk’ün getirdiğini; CD, fotokopi ya da harici bellekle gelen notların Altunizade’deki Sürat Bilişim sunucusunda saklandığını anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2017 Thursday
Güncelleme: 01:25 - 9/02/2017 Thursday
Yeni Şafak
Ali Suat Aktürk
Ali Suat Aktürk

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önemli itiraflarda bulunarak örgütü deşifre eden eski 'mahrem imam'lardan Haluk S., Ankara Başsavcılığı'na 'bilgi sahibi' sıfatıyla verdiği ifadede kritik bilgiler paylaştı. 1998-2001 yılları arasında Deniz Kuvvetleri'ndeki 'Alevi yapılanma'dan sorumlu olan Haluk S., o dönem takibini yaptığı FETÖ'nün firari NATO'cu amiralleri Mustafa Zeki Uğurlu ile Ali Suat Aktürk'ten TSK'daki subaylara ilişkin istedikleri zaman bilgi aldıklarını kaydetti.



“NATO üstlerine gidecek olan personel hakkında bilgiler almaya başladık. Uğurlu bu bilgileri CD ve fotokopi şeklinde bana getiriyordu. Aktürk'ün tercihi ise harici bellekti” diyen Haluk S., gelen fişleme bilgilerini kendisi gibi örgüt sorumlusu olan Kerem Ceylan'ın internet bağlantısız bir bilgisayarda arşivlediğini, toplanan arşivi de ayda bir FETÖ'de dönemin 'Deniz Kuvvetleri sorumlusu' Kamil Kaya'ya verdiklerini açıkladı. Haluk S., “Kaya'ya verdiğimiz bu bilgiler, İstanbul Altunizede'de bulunan Sürat Bilişim'e ait binanın alt katındaki server'larda (sunucu) saklanırdı” dedi.





PARAVAN ŞİRKETLE TSK'YA


Askeri kurumlara daha rahat girip çıkmak için çok sayıda paravan şirket kurduklarını da anlatan Haluk S., şunları anlattı: “Deniz Kuvvetleri imamlarından olan ve 'himmet kasası' olarak bilinen öğretmen Hüseyin Dalan ile birlikte Ankara'da AN-KA İç ve Dış Ticaret isimli şirketi kurduk. Paravan şirketler için sermayeyi Kamil Kaya veriyordu. Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak'a da rahat girmek için Samay İnşaat'ı kurduk. Aynı şekilde sigorta şirketi de kurarak askeri personele sigorta satışı yaptık. Bu şekilde giriş çıkışlarda daha rahat ediyorduk. 1999'da Mustafa Zeki Uğurlu'ya sigorta yaptım. Bu amaçla onun Kirazlıdere'deki çalıştığı yere, çevresindeki bahsettiği şahısları gözlemlemek için gidip gelmeye başladım.”



AMELİYAT ELDİVENLİ MEKTUP


“Genelkurmay Başkanlığı'nda MGK toplantılarının yapıldığı Çakmak Toplantı Salonu'nun yenilenmesi işlerinde havalandırma tesisatını kuran firma, MSB İnşaat Emlak Başkanı olan Albay T.B.'ye Dikmen'de geçici olarak ev kiraladı. Bu firma bizim yaptığımız olaylardan haberi olmadan bir eskort kadın ayarladı. Bu albay ve kadın kiraladığımız evde birlikte oldular. Birlikte kaldığımız Kerem Ceylan veya ismini hatırlamadığım diğer arkadaş bu birlikteliği fotoğrafladı. Daha sonra bu fotoğraflar ihbar mektubu ile Genelkurmay'a gönderildi. Ayrıca, arşivde tutulan bilgiler doğrultusunda Kamil Kaya ve onun üstünde bulunan şahısların talimatları uyarınca ameliyat eldivenleriyle ihbar mektupları hazırlıyorduk. Gelen talimatta nerelere gönderilmesi gerekiyor ise oralara postalardık. Bu işler için evde geniş kıyafet ve teçhizatımız vardı.”


#FETÖ
#Sürat Bilişim
#NATO
#Genelkurmay Başkanlığı
8 years ago