|

FETÖ’nün belalısı

FETÖ'nün kendi adına Bank Asya'ya para yatırdığını fark eden üniversite öğrencisi parayı çekti. Örgütün abileri peşine düştü. O da savcıya gidip her şeyi anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 20:41 - 7/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait öğrenci evlerinde 'kalacak yeri olmadığı' için kalan bir üniversite öğrencisi, uydurma suçlamalarla binlerce kişinin telefonunu dinleyen ve düzmece davalarla insanları hapse atan, devletin gizli sırlarını çalarak yabancı servislere veren hatta askeri darbeye dahi kalkışan örgütün başına adeta bela oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçenin ardından FETÖ soruşturması kapsamında tanık ifadesine başvurulan Seyfullah Ekmen, FETÖ açısından hayli sancılı geçen hikayesini ifadesinde tüm detaylarıyla anlattı.



KALACAK YERİM YOKTU


Ekmen, üniversite sınavına hazırlanmak için İstanbul'a geldiğinde FETÖ'ye ait evde kaldığını söyleyerek, “Cemaat beni askeriye için yetiştirmek istedi. Bütün masraflarımı karşılayacaklarını söylediler. Ama kendilerine köle yaratmak istediklerini anladım ve kabul etmedim” dedi. Ekmen ile FETÖ arasında bir diğer sürtüşme konusu üniversite tercihleri döneminde yaşanmış. “Sınavda iyi puan almam üzerine abiler istedikleri bölümü yazmamı istedi. 'Kesinlikle hayır' dedim. Bölgede sevdiğim insanlara cemaatin gerçek yüzünü anlatmaya çalıştım. Kalacak yerim olmadığı için üniversitede ilk yılımı cemaat evinde geçirdim. Zamanımın çoğu boş olduğu için bana öğrenci vermek istediler. Başta kabul etmedim ama evden atacaklarını söylemeleri üzerine mecburen öğrenci aldım. Belirli bir zaman geçtikten sonra benden öğrencilerin kimlik bilgilerini istediler.”



HER GÜN 500 LİRA YATIRDILAR


Kimlik bilgilerini FETÖ'ye vermeyen Ekmen, çocukları da uyardı. Bunun üzerine cemaatten kovulduğunu söyleyen Ekmen, şunlar anlattı: “Bize “burs vereceğiz sizin maddi durumunuz yok” diyerek burs başvurularını doldurmuşlardı. Bank Asya'nın cep telefonuma sürekli mesaj çekmesi üzerine şüphelendim. Şirinevler şubesine gittiğimde adıma bir hesap kartının olduğunu öğrendim. O hesap kartını alıp bankamatiğe koyunca hesapta 500 lira bakiye olduğunu gördüm. Ertesi gün baktığımda 500 lira daha vardı ve her gün bu hesaba 500 lira yatıyordu. Bu paradan 2000 lira çektikten sonra kart meselesini öğrendiğimi anladılar.”



BENDEN PARAYI İSTEDİLER


“Takma ismi Ersin olan bölge abisi bu meseleyi kimseye anlatmamamı istedi, fakat bölgede bu haberi duyurdum. Çoğu insanın haberi olmadan adlarına hesap açıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine evden kovuldum, gene beni seven ev abisi gizliden eve aldı, fakat evde kaldığım öğrenilince abinin evini de değiştirdiler. Evde olmadığım bir vakit kapının kilidini değiştirdiler ve evsiz barksız kaldım. Daha sonraları telefonumu tanımadığım insanlar aramaya başladı. Abi dedikleri adamlar benden cemaatteyken karttan çektiğim 2000 lira, ayrıca ilk maaşımı ve ayda 250 lira düzenli bir şekilde kendilerine vermesini istediler.”  CİHAT ARPACIK / İSTANBUL


#FETÖ
#Seyfullah Ekmen
#Bank Asya
8 yıl önce