|

FETÖ'cülerin giyeceği 'badem kurusu' cezaevi kıyafeti

Tutuklu FETÖ'cüler için hazırlanacak tek tip cezaevi kıyafetinin rengi 'badem kurusu' olacak. Çalışmanın açıklanmasının ardından çok sayıda vatandaş 'badem kurusu' rengini arattı. Badem kurusu, ana renkler arasında yer almıyor ve birkaç rengin bir araya gelmesiyle oluşuyor.

Yeni Şafak
15:24 - 4/08/2017 Cuma
Güncelleme: 17:44 - 4/08/2017 Cuma
Badem
Badem

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik süren yargılamalar sırasında sanıkların, örgüt propagandası içeren mesajların yer aldığı kıyafetlerle duruşmaya çıkmasıyla gündeme gelen 'tek tip' cezaevi kıyafetleri için başlatılan çalışmalarda önemli bir karar alındı. FETÖ'cüler için hazırlanacak kıyafetin rengi ve modeli belirlendi.

Çalışmalara Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı yetkilileriyle ceza infaz kurumlarında görevli tekstil atölyesi şefleri ve tekstil mühendisleri de katıldı.

FETÖ'cüler için hazırlanacak cezaevi kıyafetinin rengi 'badem kurusu' olacak. Kararın ardından çok sayıda vatandaş, çok bilinmeyen bir renk olan 'badem kurusu'nu Google'da arattı.

Badem kurusu nasıl bir renk?

Merak edilen badem kurusu rengi, alt tonlarında sarı olan, boyanın işleniş biçimi ile kahverengi ile daha çok özdeşleşmiş bir renk olarak biliniyor.

Ana renkler kategorisinde yer almıyor. Bir kaç farklı rengin bir araya gelmesiyle birlikte ortaya çıkıyor.


Bu renk, renk skalası incelendiğinde en çok kurutulmuş badem rengini andırdığı için bu ismi alındı. Badem kurusu genellikle ev dekorasyonunda da kullanılıyor.


#Badem kurusu
#FETÖ
7 yıl önce