|

FETÖ'cüler suikast için ABD'den destek alacaktı

Kara Havacılık Komutanlığı'na ilişkin hazırlanan 15 Temmuz iddianamesine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Marmaris'te suikast planlayan hainler, darbe gecesi 'gerekirse Amerikalılardan yardım alabileceklerini' konuştu

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:12 - 13/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
 Gökhan Şahin Sönmezateş
Gökhan Şahin Sönmezateş

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’da 28 kişinin ölümüne, 276 kişinin de yaralanmasına neden olan, ayrıca derdest edilen komutanları Akıncı Üssü’ne götüren helikopterlerin havalandığı Kara Havacılık Komutanlığı’na ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, aralarında Kara Havacılık Komutanı Ünsal Coşkun’un da bulunduğu 155 şüpheli hakkında dava açtı. İddianamede, şüphelilerin bir kısmının kalkışma öncesinde FETÖ’nün sivil imamlarıyla yaptıkları toplantılarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerinin tespiti için gerekirse Amerikalılardan yardım alınacağını konuştukları belirtildi.

12 TEMMUZ’DA ONAYLATTILAR

Ankara Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay tarafından hazırlanan ve 152’si asker, 3’ü sivil 155 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede zanlılara, ‘darbe teşebbüsü’, ‘silahlı terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği’, ‘kasten öldürme’, ‘askeri komutanlıkların gasbı’ gibi suçlar yöneltiliyor. 155 şüpheliden 148’i hakkında 3’er kez müebbet, 7’si hakkında ise sadece FETÖ üyeliğinden hapis cezası isteniyor. Soruşturmanın bir numarası Ünsal Coşkun olurken, Mehmet Şahin, Özcan Karacan, Mustafa Durmuş, Halil Gül ve Uğur Kapan ise FETÖ yöneticisi olarak yeralıyor. Darbe girişimi planlaması kapsamında izinde olan askeri personelin farklı bahanelerle Ankara’ya çağrıldığına ve 15 Temmuz planlarının 12 Temmuz’da teröristbaşı Fetullah Gülen’e onaylatıldığına işaret edilen iddianamede şu hususlar dikkat çekti:


İHANET TOPLANTILARI

Darbe girişiminin Kara Havacılık ayağına ilişkin planlamaların yapıldığı toplantılar şüphelilerin Güvercinlik Kışlası’ndaki odalarında ve şüpheli Muhammet Baran’a ait Ankara Yenimahalle 978. Cadde’deki Saray Sitesi’nde bulunan evde yapıldı. 13 Temmuz-14 Temmuz tarihli toplantılara Halil Gül, Özcan Karacan, Erdal Başlar, Taha Fatih Çelik, Murat Bolat, İlkay Ateş, Deniz Okan Kocakurt, Sadullah Abra katıldı. 16 Temmuz’da yapılması planlanan darbe için görevlendirilen bir subay, öğle saatlerinde MİT’e giderek ihbarda bulundu.

İTİRAFÇI SUBAY ANLATTI

O subay MİT’te, ‘kendisi gibi FETÖ’cü olan bir pilotun 14 Temmuz’da telefonla aradığını ve CH-47 helikopterlerinin 15 Temmuz cuma günü komutanlıkta bulunması gerektiğini söylediğini, komutanlığa gittiğinde kendisini arayan bu pilotla görüştüğünü, bu pilotun akşam 19.00’dan itibaren 2 Skorsky ve 1 adet Cougar helikopter ile izinsiz uçuş yapılacağını, uçuşun geç saatlere kadar devam edeceğini, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın alınacağını, bu uçuşu yaparken başka bir pilot yarbayın da kendilerine yardımcı olacağını söylediğini’ anlattı.

ERDOĞAN’I ÖLDÜRECEKLERDİ

İddianameye göre cuntacılar Kara Havacılık’taki toplantılarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik planlanan suikastin ayrıntılarını da tartıştı. Buna göre Erdoğan’ın İstanbul’da rehin alınması planlandı ancak Marmaris’e gitmesi nedeniyle bu plan değişti. FETÖ’cü hainler, Cumhurbaşkanı’nın yerinin tespit edilememesi halinde gerekirse ABD’lilerden yer tespiti ve net konum tespiti ile ilgili yardım alınacağını da toplantılarda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kurtarmaya yönelik karşı bir operasyon olması durumunda FETÖ’cü suikast ekibi Erdoğan’ı öldürecekti.


Çok güzel bir
gösteri olacak

İddianamede Kara Havacılık Komutanlığı’na ait kobra, süper kobra ve Atak gibi taarruz helikopterleri ve biri makineli tüfek yerleştirilmiş skorsky, cougar gibi genel maksat helikopterlerinin Akıncı Üssü’ne ‘Yurtta Sulh’ parolasını kullanarak iniş yaptıkları anlatıldı. Malatya’dan gelen 3 helikoptere mühimmat yüklenmesi için talimat veren firari cuntacı eski Kara Havacılık Okulu Taarruz Helikopter Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Özcan Karacan’ın mühimmatlarla ilgilenen Başçavuş Mustafa’ya, “Çok güzel bir gösterimiz olacak, onun için istiyorum. Mühimmatlar gelmezse çok üzülürüz. Özellikle jandarmaya çok güzel bir gösteri yapacağız” dediği bildirildi.

#15 Temmuz
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
7 yıl önce