|

"FETÖ'cüler inkâr örgütsel eğitim"

15 Temmuz darbe girişmine ilişkin davalarda müşteki olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı temsil eden Avukat Hüseyin Aydın, sanıkların mahkemelerdeki inkârcı tavrı ve senaryo uydurmalarının sürpriz olmadığını söyledi. FETÖ'cülerin kendilerini gizleme konusunda eğitim aldıklarını kaydeden Aydın, "Örgüt, ilk yalan söylemeyi öğretiyor" dedi.

Yeni Şafak
10:36 - 6/06/2017 Salı
Güncelleme: 11:29 - 6/06/2017 Salı
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı darbe girişimi davalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı darbe girişimi davalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı darbe davalarında temsil eden Avukat Hüseyin Aydın önemli açıklamalarda bulundu. Türk yargısının darbe pratiği olmadığını vurgulayan Aydın, “Buna rağmen yargı mensuplarımız, çok etkili ve sağlıklı soruşturmalara imza attılar. Geldiğimiz aşamada darbe soruşturmaları büyük oranda tamamlandı” dedi.

"İtirafçı olanlar vazgeçti"

Habertürk'e konuşan Aydın’ın yargılamalara ilişkin yaptığı değerlendirmeler şöyle:

"İlk aşamada, kendilerine isnat edilen darbe eylemini inkâr etmeleri gerekiyordu. Şu anda onu yapıyorlar. Bu bizim beklediğimiz bir şey. Soruşturma aşamasında olayın sıcaklığı ile itirafçı olan kişilerin de vazgeçtiğini görüyoruz. Çünkü örgüt ile temasları devam ediyor. İkincisi ise bunun bir Fethullahçı darbe olduğu gerçeği. Bunu da kesin olarak inkâr ediyorlar. Bu, kendilerine ilişkin darbe eyleminin inkârından daha önemlidir. Çünkü örgüt mensuplarının kişiliği, bu örgütün yanında hiçbir şeydir. Burada örgütün aklanmasını, kendilerinin aklanmasından daha önemli görüyorlar. Kendilerini aklamaktan çok örgütü aklamaya dönük savunma gerçekleştiriyorlar."

FETÖ'nün 'kontrollü darbe' algısı çabası
"Sadece darbeye iştirak ettiklerini inkâr etmekle yetinmiyorlar, bunun FETÖ’cü bir darbe olmadığını söylemekle de yetinmiyorlar. Bunun yanında herkesin inanabileceğini düşündükleri bir senaryo üretiyorlar, kontrollü darbe, sivil darbe gibi.
FETÖ
elebaşı Fethullah Gülen’in hemen darbe girişiminin ardından sarf ettiği “tiyatro”, “kontrollü darbe” vs söylemi var. Bu, örgüt mensuplarına “Bu şekilde bir algı oluşturun” talimatıdır.
"Barolar davalara ilgisiz"

Millet olarak yaşadıklarımızı çok çabuk unuttuğumuzu vurgulayan Avukat Aydın, baroların darbe davalarına ilgisizliğine de değinerek, “15 Temmuz’un üzerinden daha bir yıl geçmedi. Yaşadıklarımızı unuttuk demeyelim ama o gün yaşadıklarımızın üzerimizde bıraktığı etkinin giderek azaldığını görüyoruz. Biz çok daha yüksek bir toplumsal duyarlılık bekliyoruz. Barolarımızı çok ilgisiz gördük. Barolar Birliği Başkanı’mız yok, barolar ilgisiz. Bu çok üzücü bir durumdur” ifadelerini kullandı.

#FETÖ
#15 Temmuz Darbe Girişimi
#Hüseyin Aydın
7 yıl önce