FETÖ'cü 2274 okula kilit vuruldu

Yeni Şafak
Ahmet Fatih Erturan
04:008/11/2017, Çarşamba
G: 8/11/2017, Çarşamba
Yeni Şafak
Bakan Yılmaz, bakanlığının 2018 bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda konuştu.
Bakan Yılmaz, bakanlığının 2018 bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, FETÖ’ye en ağır yaptırımın eğitimde uygulandığını belirterek, darbe girişiminden sonra FETÖ’ye ait 2 bin 274 özel okul, yurt ve dershanenin kapatıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ’ye en ağır yaptırımı eğitimde uyguladıklarını belirterek 2 bin 274 eğitim kurumuna kilit vurulduğunu açıkladı. Bakan Yılmaz, bakanlığının 2018 bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Yılmaz, 2018 yılı için eğitimde belirlenen bütçenin toplamda 134 milyar 727 milyon lira olarak belirlendiğini ifade etti. Bu rakamın, gelecek yılın toplam bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 18’ine denk geldiğini kaydeden Yılmaz, geçen yıla göre eğitim bütçesinin yaklaşık 12 milyar lira arttığını vurguladı.

EN AĞIR YAPTIRIM EĞİTİMDE UYGULANDI

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’ye yönelik en ağır yaptırımın eğitimde uygulandığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, FETÖ’ye ait bin 65 özel okul, 361 dershane ve 848 özel öğrenci yurdu olmak üzere, toplam 2 bin 274 eğitim kurumunun kapatıldığını söyledi. Kapatılan özel okullarda eğitim hizmeti sunumunda herhangi bir boşluk oluşmadığını ifade eden Yılmaz, “Aksine eğitim yatırımı yapan vatandaşlarımız sayesinde özel okullaşma oranı ve özel okula gitme oranı da arttı” diye konuştu.

600 BİN ÖĞRETMEN ATADIK

Yılmaz, en büyük yatırımı öğretmenlere yaptıklarını anımsatarak “Ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerimizin yetiştirilmesinde en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenlerimize aittir. Bizde en büyük yatırımı öğretmene yaptık. 2003 yılından bu yana 584 bin 288 öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bugün görev yapan her 3 öğretmenden 2’si son AK Parti döneminde atandı” ifadelerini kullandı.

  • Özeller artacak
  • Yılmaz, 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibarıyle bin 777 yeni özel okulun faaliyete geçtiğini belirterek “Geçtiğimiz öğretim yılı da dahil olmak üzere toplam 2 bin 850 özel okul açılmıştır. Söz konusu uygulamalar devlet okullarındaki ikili eğitim yükünün ve derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltılmasına da önemli katkı sağlıyor. Eğitimde özel sektörün payının artırılması yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir. Türkiye’deki bu oran yaklaşık yüzde 7 civarında, OECD ülkelerinde yüzde 15 civarında, milli eğitim şurasında yüzde 25’e çıkarılmasın doğrultusunda tavsiye kararı alınmıştır” dedi.
#İsmet Yılmaz
#FETÖ
#Eğitim