|

FETÖ tetikçileri yasak istiyor

Başbakan Yıldırım’ın Almanya mitinginden rahatsız olan ülkedeki aşırı sol partiler AK Parti’nin mitinglerinin yasaklanması için girişim başlattı. Aleyhte kampanyanın başını çekense, FETÖ’nün Almanya’daki organizasyonlarında boy gösteren Federal Meclis Sol Parti Grup Başkanı Sarah Wagenknecht.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 03:35 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım'ın Almanya'daki mitingine büyük katılım olması, FETÖ'cüleri korkutu. FETÖ, iyi ilişkiler içinde olduğu politikacıları devreye soktu.
Başbakan Yıldırım'ın Almanya'daki mitingine büyük katılım olması, FETÖ'cüleri korkutu. FETÖ, iyi ilişkiler içinde olduğu politikacıları devreye soktu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, hafta sonu Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya'da gerçekleştirdiği coşkulu mitingin ardından Alman Sol merkezli bazı siyasetçilerin rahatsız olduğu ve AK Parti'nin referandum sürecinde Almanya'da mitinglerinin yasaklanması için girişimler başlattıkları öğrenildi. AK Parti'nin önümüzdeki süreçte Almanya'da mitingler yapmasının engellenmesi hususunda bayraktarlığı çeken ismin FETÖ'nün Almanya'daki organizasyonlarında boy gösteren Federal


Meclis Sol Parti Grup Başkanı Sarah Wagenknecht'in olması ise şaşırtıcı olmadı.





MESAJLAR ÜRKÜTTÜ


Wagenknecht'in kamu oyu desteği oluşturmak üzere FETÖ ile dirsek temasında olan bazı Hristiyan Birlik Partilileri ile de görüşme başlattığı öğrenildi. Wagenknecht, medya ile görüşmesinde ve partisinin merkez komite üyelerine sunduğu raporunda, Gülen'e yönelik Yıldırım'ın eleştirileri sırasında arenadaki onbin kişi yüksek sesle idam talep etmesini ise delil olarak sundu.



FETÖ'YE İDAM TALEBİ PANİĞE NEDEN OLDU


Wagenknecht, adeta ülkede 15 Temmuz yaşanmamışçasına darbecilerin tutuklanmasını eleştirdiği belirtiliyor. Wagenknecht'in medya kurumlarının yöneticileri ile görüşmesinde, “Federal hükümet burada bir İslami diktatörlüğün kurulmasının reklamının yapılmasına izin vermek yerine Türkiye'de tutuklu muhalifler bırakılsın” yorumu yaptığı belirtiliyor. Yıldırım, cumartesi Oberhausen'daki arena salonunda 15 bin Türk vatandaşı ile bir araya gelerek, Alman hükümetini Türk karşıtı terör organizasyonlarını bundan sonra desteklememesi yönünde uyarmıştı.


#Başbakan
#Binali Yıldırım
#FETÖ
#Sarah Wagenknecht
#Almanya
8 yıl önce