|

FETÖ suikastlar düzenleyebilir

Meclis’teki 15 Temmuz komisyonuna konuşan MİT Eski Müsteşarı Emre Taner, FETÖ’nün olası suikast girişimlerine karşı teyakkuzda olunması gerektiğini söyledi. Geçmişte örgütün elebaşı Gülen’in İstanbul'da kaldığı evde operasyon yaptıklarını belirten Taner, dakika farkıyla ellerinden kaçırdıklarını açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:27 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
MİT Eski Müsteşarı Emre Taner
MİT Eski Müsteşarı Emre Taner

MİT Eski Müsteşarı Emre Taner, başarısız olan darbe girişimi sonrası suikast girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Taner bu ihtimale karşı daha özel önlemler aınmasının yerinde olacağını vurguladı. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştıran Meclis komisyonda konuşan Taner, geçmişte FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i İstanbul'da yakalamak için operasyon yaptıklarını ancak dakika farkıyla ellerinden kaçırdıklarını açıkladı. Taner'in ifadesinde öne çıkan başlıklar şöyle:



GÜLEN'İ DAKİKA FARKIYLA KAÇIRDIM


İstanbul Bölge Başkanı olduğum dönemde, Gülen'in Ümraniye'de kaldığı eve saat farkıyla, dakika farkıyla girdik. Yatağı henüz sıcaktı. İçeriden, emniyetten haber verilmiş kendisine. Böyle bir noktada başına gelecekleri hesap ettiği için Türkiye'de kalmak istemedi ve gitti.


İstihbari literatürde, darbe girişiminde başarısızlık olursa, sonrasında suikastler gelir. Darbe, zor iş. Suikastlara dikkat etmek gerekir, eski tecrübelerime binaen. Hiçbir bilgiye sahip değilim. Güvenlik son derece önemlidir. Daha güvenli, sağlıklı, özel önlemler alınması lazım.





ŞİDDETLİ TEDBİRLER ALMAK ŞART


FETÖ'nün arkasındaki ortak aklın, küresel aklın gözardı edilmemesi gerekir. Şiddetli bir kalkışma çok şiddetli tedbirlerle engellenir. Böyle bir şiddetli hareket ancak çok kapsamlı karşı konmayla engellenebilir. 12 Eylül darbesi grubun genel Nurculuktan ayrışmasını hızlandırdı. Gülen cemiyeti, 12 Eylül darbesine 'evet' diyenlerdendir, diğer Nurcu gruplar 'hayır' demiştir. Bu 'evet'in faydaları olmuştur, sıkıyönetimden örgüt en az zararla çıkmıştır, en önemli gelişimini bu dönemde sağlamıştır.



DEVLET AKLI KULLANILDI


Biz, Oslo sürecine yabancılar Kürt meselesini oyuncak yapmasın diye girdik. Devletin aklıyla yola çıkılmıştır, biz kendi aklımızla yola çıkmadık. Risk alarak yola çıktık, korkmadık. Ne kadar yabancı servis varsa hepsi PKK ile iç içe, istedikleri gibi alıp veriyorlar, Türkiye kenardan izliyor. 'Olmaz, devreye girmeliyiz, biz baş başa kalmalıyız bu grupla' dedim. Oslo ihanet değildir, bunu söyleyenler yanılır. Oslo bir kanın durdurulması için yapılmış bir hadisedir.



Çatışarak kurtardık


Komisyona bilgi veren isimlerden Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Arif Çetin, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahını ele geçirenlerin sadece orada görev yapanlar olmadığını belirterek, “Nizamiyenin yanında ölü ele geçirilen bir binbaşı bizim karargahtan değildi" dedi. Korgeneral Çetin, emrindeki askerlere “silahlı kim görürlerse ateş etmeleri" emrini verdiğini ve şehit verme pahasına çatışarak Jandarma Genel Komutanlığı karargahını darbecilerden kurtardıklarını kaydetti. Korg. Arif Çetin 15 Temmuz'da Ankara'da Jandarma Harekat Daire Başkanı olarak görev yapıyordu.


#Emre Taner
#FETÖ
8 yıl önce