|

FETÖ suikast provasını STV’de yapmış

FETÖ’nün kapatılan kanalı STV’de yayınlanan ‘Nizama Adanmış Ruhlar’ dizisinde Rus Büyükelçi Karlov suikastının bire bir işlendiği ortaya çıktı. Dizide resim sergisinde bir elçiye suikast girişiminde bulunuluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:24 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'nün kapatılan yayın organı Samanyolu TV'de 2 yıl önce yayınlanan dizide Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastının benzer bir yöntemle sahnelendiği ortaya çıktı. Samanyolu TV'de yayınlanan 'Nizama Adanmış Ruhlar' isimli dizinin 2014 yılında ekranlara gelen 89. bölümünde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü saldırıya neredeyse birebir benzeyen sahneler ve çok çarpıcı diyaloglar yer alıyor.



SERGİDE SUİKAST GİRİŞİMİ


Dizide bir resim sergisinde ziyaretçilere servis yapan garsonlardan birisi, silahını çıkararak büyükelçiye suikast girişiminde bulunuyor. Ancak oradaki polisler tarafından vurularak öldürülüyor. Daha sonra suikast ekibinde yer alan ressam silahını çekiyor, fakat o da polisler tarafından öldürülüyor. Büyükelçi bu sefer de sevgilisi olarak yanına sızan suikastçı kadın tarafından bindikleri araçta öldürülmek isteniyor. Büyükelçiyi aracından indirip silahını doğrultan kadın şunları söylüyor: “Ülken adına Türkiye ile yapılacak anlaşmayı engellemek zorundayım. Bunun için seni öldürüp ülkeleriniz arasında kriz çıkmasını sağlayacağım”


Dizide suikast girişiminden önceki diyaloglar da dikkat çekiyor. Aynı zamanda ressam olan suikastçi, sergi salonunda ekibi ile yaptığı toplantıda “Büyükelçi buradan sağ çıkmayacak. Gerekirse çatışıp öleceğiz” ifadelerini kullanıyor.



SERGİDE SUİKAST GİRİŞİMİ


Bu diyalog akıllara hemen Rus Karlov'u öldüren katil Mert Mevlüt Altuntaş'ın tetiği çektikten sonraki sözlerini getirdi. Katil Altuntaş, müdahale etmek isteyenlere “Çekilin ben buradan canlı çıkmayacağım” diyerek karşı koymuştu. Suikastçinin bir sahnedeki sözleri ise bugün ile birebir örtüşüyor. Suikastçi ressam büyükelçinin neden öldürülmesi gerektiğini şöyle açıklıyor: “Yarınki anlaşmayı imzalarsa mahvoluruz. Türkiye'yi kimse tutamaz. Ortadoğu'nun yeniden yükselen yıldızı olur. Buna engel olmak zorundayız. Batı ile bu ülke köprüleri atmalı artık.”



ZAMANLAMA DA AYNI


Andrey Karlov, 21 Aralık'ta Moskova'da yapılan Rusya, Türkiye ve İran'ın yaptığı Suriye savaşının bitirilmesi anlaşmasından bir gün önce yani 20 Aralık'ta öldürüldü. FETÖ mensupları da katilin Türkiye'deki İslamcılara mensup olduğunu yazarak Rusya ile yapılacak anlaşmanın iptal edilmesi için uluslararası düzeyde enformasyon çalışması yapmıştı.



#FETÖ
#Andrey Karlov
#Nizama Adanmış Ruhlar
#STV
8 yıl önce