|

FETÖ söylentisi para akışını kesti

Kırgızistan’dan gelen ve havalimanında polisin el koyduğu 9,5 milyon doların FETÖ bağlantısı olduğu iddialarıyla haberler yapan Rus medyası yüzünden Türkiye'ye gelen para akışı durdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 23:21 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Atatürk Havalimanı'nda el koyulan ve titizlikle incelemeye alınan 9,5 milyon doların FETÖ ile irtibatı olmadığı ortaya çıktı. Ancak Türkiye'ye girerken yanlarındaki parayı deklare eden kişilerin FETÖ'cü olarak damgalanması Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen sıcak para akışını etkiledi. Paraların sahibi olan şirketlerin avukatları, Rus Haber Ajansı'nın “Türkiye'de çıkan 9,5 milyonda FETÖ iddiaları” şeklindeki haberleri kaynak göstererek Türkiye'ye artık para sokulamayacağıyla ilgili haberleri yüzünden çok sayıda iş adamının el koyulan paralara ne olacağıyla ilgili sonucu beklemeye başladığını belirtti.



'ELİMDE BELGE VAR'


İstanbul Mali Şube'de incelenmesi devam eden 9,5 milyon doların sahiplerine Yeni Şafak ulaştı. Taşkent Gold İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi Türk vatandaşı İsmail Kaşkariy, ilk kez parasına el koyulduğunu ve paranın bildirimini yaptığını belirtti. Kaşkariy, “Uzun süredir ticaretle uğraşıyoruz. Orada 4 farklı şirketin parası var. 5 milyon 359 bini bana ait. Her zaman olduğu gibi paranın bildirimini yaptık. Elimde bildirimi yaptığıma dair belgenin kopyası var. Ayrıca 5 yıldır paramızı aynı arkadaşlarımız getiriyor. Anlam veremiyoruz” dedi. Kaşkariy, şirketlerinin FETÖ ile bağlantıları olmadığını söyledi.



TÜRKİYE'YE ZARAR VERİYOR


Kaşkariy'in avukatı Uğur Suphi Çörekçi ise, şüphe üzerine incelemenin normal olduğunu, kendilerine bir kaç saate konunun çözüleceğinin ifade edilmesinin ardından medyada çıkan Adliye kaynaklı haberlerle konunun bir anda yön değiştirdiğini söyledi. Çörekçi, operasyonun Türkiye'ye zarar vermeyi amaçladığını, sürecin uzun vadede ekonomik kayıplar doğuracağını söyledi.


#Kırgızistan
#FETÖ
#Rus medyası
8 yıl önce