|

'FETÖ lideri pasaport müracaatında Yahudi ismi kullandı'

TBMM FETÖ'nün Darbe 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek "Terör örgütü lideri Gülen, kendi el yazısı ile yaptığı müracaatlarda bazı yerlerde anne adını 'Rabia' diye, bazı yerlerde 'Rafia' diye yazmış, ABD'ye gidişi için pasaport müracaatında kendi el yazısı ile yazdığı kağıda bakıyorsunuz anne adını 'Rabin' olarak yazmış. "Rabin" bir Yahudi ismi biliyorsunuz. Bu, belgelerle elimizde var." dedi.

Yeni Şafak
23:19 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:29 - 8/07/2017 Cumartesi
AA
TBMM FETÖ'nün Darbe 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek
TBMM FETÖ'nün Darbe 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek

TBMM FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek Gülen'in 1999'da yurt dışına kaçışının yine devlet içindeki örgüt elemanları yardımıyla gerçekleştiğini söyledi.

Pasaport başvurusunda "Rabin" ismi

Terör örgütü liderinin resmi yazışmalarda zaman zaman hileli yollara bizzat başvurduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Petek, "Kendi el yazısı ile yaptığı müracaatlarda bazı yerlerde anne adını 'Rabia' diye, bazı yerlerde 'Rafia' diye yazmış, ABD'ye gidişi için pasaport müracaatında kendi el yazısı ile yazdığı kağıda bakıyorsunuz anne adını 'Rabin' olarak yazmış. 'Rabin' bir Yahudi ismi biliyorsunuz. Bu, belgelerle elimizde var." diye konuştu.

"FETÖ nasıl fark edilemedi?"

Petek, "FETÖ'nün devlete sızma girişimi nasıl ve neden fark edilemedi?" sorusunu, "Araştırmalarımızda şunu gördük: Türkiye'nin sosyolojisini, insan yapısını, dini yapısını, medeniyet reflekslerimizi çok iyi değerlendiren dış güçler, farklı siyasi, ideolojik gruplar üzerinde çalışmalarını sürdürürken, tespitlerimize göre 1960 yıllarının sonlarına doğru keşfettikleri bir kişi üzerinden farklı bir çalışmayı başlatmışlar. Bu, Fettullah Gülen hareketidir ve onun talebeleridir." şeklinde yanıtladı.

"İllegal yapılar yardım etti"

Fetullah Gülen'in memuriyete girişinde usulsüzlükler olduğunu, 7 yıl asaletinin tasdik edilmediğini ancak kendisine devlet içindeki illegal yapıların sürekli yardım ettiğini vurgulayan Petek, "Normal şartlarda yeşil pasaport alma hakkı yokken, kendisine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan usulsüz ve sahte bir yazı verilerek bunun alınması sağlanmış." dedi.

Örgüte kendisini fakir olarak tanıtmış

Gülen'in kendisini örgütüne fakir biri olarak tanıttığını ancak gerçekte ailesinin zengin olduğunu aktaran Petek, şunları kaydetti:

"Gülen'in dedeleri çok zengin. Bizzat Gülen, bu bilgilere 'Küçük Dünyam' adlı bir kitabında bahsetmiş ancak bu kitap, kendisini kullanan güçler tarafından ortadan kaldırılmış. Garip gureba olarak kendini gösteren bu adam yılda 4 defa yurt dışına çıkmış. Bir devlet memuru hangi parayla yılda 4 defa yurt dışına çıkar?"

Petek, Gülen'in devlete sızmış militanlarının 15 Temmuz darbe girişimine kadar aktif olduklarını ifade ederek, "17-25 Aralık'ta yargı ve emniyet içindeki FETÖ mensupları kullanılarak darbe girişimine maruz kalmış ve ciddi bir girişimi atlatmışız. Cumhurbaşkanımız o gün başbakan olarak meydanlarda, televizyonlarda bağırıyor, 'bu bir örgüttür, evlatlarınızı buradan çekin, inlerine gireceğiz' diyor ama devlet kadrolarına öyle bir sızmışlar ki darbe girişimine kadar Gülen emekli maaşı almaya devam ediyor." dedi.

"Hablemitoğlu'nun ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıkacak"

2002 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu'nun, yazılarından dolayı FETÖ'nün hedefinde olduğunu dile getiren Petek, şunları söyledi:

"Cemaat hakkında olumsuz konuşanları aforoz etmişler. Hablemitoğlu biraz televizyonlarda söylemiş. O da hayatını kaybetmiş. Çünkü 99 yılındaki konuşmalarında çok önemli tespitleri var. Nasıl bir örgütlenme olduğunu, bunun bir dini cemaat olmadığını ekranlardan söylemiş. Bu yüzden hayatı mahvedilmiş, öldürülmüş. Onunla da ilgili detaylar zamanla ortaya çıkacak."

FETÖ mensuplarının halen örgüte bağlılıklarını devam ettirdiklerini ve buradan aldıkları talimatlara göre mahkemelerde ortak savunmalar yaptıklarını belirten Petek, "Hala hücre tipi yapılanma ile iletişimlerini devam ettiriyorlar. Cezaevindeki tutuklular dahil, bu iletişimlerini devam ettiriyorlar. Nasıl savunma yapılması gerektiğini, talimatları doğrudan ya da dolaylı olarak verilen birtakım mesajlarla da örgüt birlikteliğinin ve motivasyonun devam ettirilmeye çalışıldığı görülüyor." diye konuştu.

#15 Temmuz Darbe Davaları Paneli
#Reşat Petek
#FETÖ
7 yıl önce