|

FETÖ için en büyük camiyi yok saydılar!

FETÖ’nün yoğun etkisinin bulunduğu Belçika’nın Flaman bölgesi hükümeti, ülkedeki en büyük cami Fatih Camisi’ni tanımadığını açıkladı. Kararın gerekçesi olarak ise “FETÖ üyelerinin hedef alınması” gösterildi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/07/2017 Salı
Güncelleme: 08:24 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
FETÖ için en büyük camiyi yok saydılar!
FETÖ için en büyük camiyi yok saydılar!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yoğun şekilde yapılandığı ve değişik alanlarda faaliyetler yürüttüğü Belçika, örgüt lehine skandal bir karara imza attı. Ülkenin Flaman bölgesi hükümeti, Belçika’nın en büyük camisi olan Fatih Camisi’nin resmi olarak tanınırlığının kaldırıldığını açıkladı. Kaldırılma gerekçesi olarak ise “FETÖ yandaşlarına yönelik ‘ayrımcı’ tutum gösterildi.

İBADET İZNİ VERİLMİYORMUŞ!

Caminin resmiyetinin kaldırıldığına dair yazılı bir açıklama yapan Flaman Bölgesi İçişleri Bakanı Liesbeth Homans, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Beringen’deki Fatih Camisi’nin kasıtlı olarak bazı toplumlara ibadet izni vermediği ve farklı toplumların bireylerini birbirine karşı kışkırttığı ortaya çıkmıştır. Özellikle ‘Gülen hareketi’ destekçileri hedef alınmaktadır. ‘Gülen hareketi’ bizim ülkemizde huzur bozucu ve aşırıcı herhangi bir faaliyette bulunmamıştır.”

YÖNETİM MEKTUP GÖNDERDİ

Fatih Camisi’nin tanınırlığının kaldırılmasına ilişkin süreç nisan ayında başlatılmıştı. Sürecin başlamasının ardından cami yönetimi tepki göstermiş, Flaman Bakan Liesbeth’e konuya ilişkin açıklayıcı mektup göndermişti. Belçika Diyanet Vakfına bağlı Fatih Camisi’nin barışçıl şekilde ibadetini yapmak isteyen herkese kapısının açık olduğunu belirtilen mektupta, “Diğer taraftan insanların dini duygularını istismar etmek isteyen, şiddet eğilimli ve toplum refahına zarar veren tüm gruplarla mücadele etmek de bizim görevimizdir” denildi. Caminin tanınırlığının kaldırılması, Belçika bölgesel yönetimi tarafından maddi desteğin kesilmesi anlamına geliyor.

Diyanet
camilerinden
rahatsızlar
Fatih Camisi’nin resmi olarak tanınırlığının kaldırılması için ilk başvurunun yapıldığı nisan ayında ülkede FETÖ bağlantılı faaliyet gösteren Beltud derneği yöneticisi Bahattin Koçak’ın yaptığı açıklamalar, kararda örgüt parmağı olduğunu gösterdi. Katıldığı bir televizyon programında Türklerin Flaman toplumuyla birleşemediğini iddia eden Koçak, Türkiye için yurtdışındaki Türklerin çok önem arz ettiğini söyledi. “Belçika’daki Türkler Türkiye’yle çok fazla ilgileniyor e bu konuda bir şeyler yapmak zorundayız. Neden bu kadar uzun süre boyunca Türkiye’nin etkisini tolere ettik? Örneğin, camiler. İmamlar ithal edilmemeli ve Flemenkçe konuşabilmeli. İthal etmek yerine kendi ulusal enstitülerimiz olmalı.” Koçak’ın bu sözleri, FETÖ’nün ülkedeki camileri kendi kontrolü altına almak isteyip, Diyanet’e bağlı camilerin yasaklanmasını talep etmek olarak yorumlandı.


#FETÖ
#Fatih Camisi
7 yıl önce