|

Fas’taki okullar için ABD devrede

Fas'ta faaliyet gösteren FETÖ okullarının, ülkenin “eğitim ve din düzeninin ilkeleriyle bağdaşmayan fikirlerin yayıldığı gerekçesi” ile geçtiğimiz hafta kapatılmasına karar verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:06 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Karar gününün akşamı kapılarına mühür vurulan okullardan Tatvan'daki “Muhammed el-Fatih” okulunun ise ABD'li bir STK'nın girişimiyle geçici olarak yeniden açıldığı ortaya çıktı. Fas Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve FETÖ okullarının şirket merkezinin kayıtlı olduğu Tatvanlı yerel eğitim makamları, okulların açık tutulmasının sebebini, öğrenci velilerinden gelen istek olarak yorumlarken, İçişleri Bakanlığıyla süren görüşmelerin sonucunun beklendiğini belirtiyorlar. Fas İçişleri Bakanlığı kaynakları ise, “Okulların kapatılması konusunda gerekli işlemleri yaptık. Ancak Eğitim Bakanlığı geçici açma izni vermiş. Bu konuda ABD'li bir STK'nın ve FETÖ'nün Fas'ta öğrenci velilerinden oluşan bir STK'sının FETÖ okulları için kulis yaptığını biliyoruz” açıklamasını yaptı.



KOMİSYONU ZORLADILAR


Tatvan'daki mahalli makamlar ise, adı geçen FETÖ'cü kurumun öğrencilerinin eğitimlerini, eğitim-öğretim döneminin sonuna kadar normal bir şekilde sürdürmesine izin verdiğini doğruluyor. Pazartesi günü yapılan anlaşmada, eğitime gelecek dönemde de aynı binada devam edilmesinin öngörüldüğünü ifade eden yetkililer, FETÖ için aracı olan yapıların komisyonu zorladığını belirtiyor.



#Fas
#FETÖ okulları
8 yıl önce