|

Faşist bir uygulama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya’da katılacağı programın iptal edilmesiyle ilgili, “Çok net bir şekilde görülüyor ki bu belediyeyi de aşan bir karardır, skandal bir karardır, diplomatik nezakete aykırı bir karardır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:26 - 4/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Belediyeyi de aşan bir karar
Belediyeyi de aşan bir karar

Almanya'nın Srazburg kentinde üç ayrı yerde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldiğini ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantı için organizasyon heyetinin belediyeye pazartesi bildirimde bulunduğunu söyledi. Belediyenin “otopark yetersizliği” gibi sudan sebepten dolayı Türk vatandaşlarıyla buluşmasını engelleyen bir karar aldığını belirten Bozdağ, şunları kaydetti: “Ben soruyorum: o salon yetmiyordu da pazartesi gününden beri neden gereken uyarıları yapmadınız? Otopark sorunu vardı da neden bir gün önce polisle beraber ortak bir tutanağa imza attınız? Çok net bir şekilde görülüyor ki bu belediyeyi de aşan bir karardır, skandal bir karardır, diplomatik nezakete aykırı bir karardır. Almanya ve Almanya yetkilileri, Türk toplumunun İnsan Hakları Sözleşmesinin evrensel hukukun temel ilkesi olan toplanma hakkını ihlal etmiştir, toplanma hakkına engel olmuştur. İnsan haklarının hukuk devletinin en önemli unsurlarından birisi ifade hürriyetidir.”



TAMAMEN FAŞİST BİR UYGULAMA


Hem Almanya anayasasında hem de Türkiye ile Almanya'nın taraf olduğu insan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmelerde teminat altına alınan ifade hürriyetinin engellendiğini dile getiren Bozdağ, “Hani siz demokrattınız?! Hani siz insan hakları dediğiniz zaman onu başınızın üstünde taşıyordunuz!” dedi. Bozdağ, “PKK, FETÖ, DHKP-C üyeleri, Türkiye'nin aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur. Darbeyi yapanlar, Türkiye'nin aleyhine suç işleyen herkes oraya kaçıyor” dedi. Bozdağ, “Almanya'daki bu skandal uygulama tam anlamıyla faşist bir uygulamadır. Biz Berlin duvarı yıkılalı çok oldu diyorduk. Ama görüyoruz ki Almanya'da hala bazı zihinlerde ideolojik Berlin duvarları var, yenileri de inşa ediliyor.”



Sizden ders almayız


Bozdağ, “Türkiye'nin Almanya'dan alacağı demokrasi dersi yoktur. Dönüp tarihlerine baksınlar. Eski hastalıkların hortladığını görüyoruz, o hastalıkların tedavisiyle uğraşsınlar. Tedavi etmezlerse, korkarım ki kendi topraklarında kendileri de konuşamayacak hale geleceklerdir. Almanya'da 'katiller geziyor, teröristler geziyor. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı, sözlü, yazılı nota verdik. Türkiye eski Türkiye değil. Hala anlamadıysanız, anlatmaya devam ederiz” dedi.





#Adalet Bakanı
#Bekir Bozdağ
#Almanya
8 yıl önce