|

Fakir öğrenci telafi olmuş

FETÖ’nün aralarında astsubaylar ve askeri öğrenci imamlarının da bulunduğu Maraş yapılanması deşifre oldu. 45 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ’nün Anadolu’da yaşayan, maddi durumu kötü olan öğrencileri ‘Telafi öğrenci’ şeklinde kodladığına dikkat çekildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:14 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Fakir öğrenci telafi olmuş​
Fakir öğrenci telafi olmuş​

FETÖ’nün Kahramanmaraş yapılanması ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Çoğunluğu askeri okul mezunu astsubaylar ve asker abiliği yapan 45 ismin şüphelinin yer aldığı iddanamede, maddi imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarının FETÖ tarafından imam ve öğretmenler vasıtasıyla örgüte kazandırılması ve İstanbul’da askeri okullara yetiştirilmesi detaylarıyla anlatıldı.

GÖLGE GİBİ TAKİP ETTİLER

Şüpheliler hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 7.5 yıldan 15 yıla kadar çeşitli cezalar istendi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede örgütün Maraş kliğinde yer alan askeri öğrenci abilerinin, askeri okulları kazanan öğrencileri bir gölge gibi hayatları boyunca takip ettiklerine dikkat çekilirken, maddi durumu kötü olan öğrencilerin ‘Telafi’ ismiyle kodlandığı ortaya çıkarıldı.

HUSUSİLER VE DOKTORLAR

İddianamede örgütün bu yapılanmasının kullandığı kodlar da ayrıntılı olarak anlatıldı. Dosyda yer alan bilgilere göre, “Hususiler; Askeri okullara öğrenci yetiştirilmesi, öğrenci seçimi konusunda uzman kişiler. Doktor; eyalet sorumlusuna direkt bağlı olarak çalışır. Askeri okullara öğrenci yetiştirir. Hususilerin en üst konumundadır. FETÖ'den maaş alır.”

#FETÖ
7 yıl önce