|

Etkinlikler şehitleri ziyaretle başlayacak

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek 15 Temmuz anma törenlerine aktif bir şekilde katılacaklarını söyledi. Partinin 15 Temmuz anma etkinliklerini 11 Temmuz'da 81 ildeki şehit kabirlerinin ziyaretleri ile başlatacaklarını belirten Ünal, "TBMM'nin bombalandığı saatlerde ise Meclis'te dimdik ayakta olacağız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2017 Pazar
Güncelleme: 06:06 - 9/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Etkinlikler şehitleri ziyaretle başlayacak
Etkinlikler şehitleri ziyaretle başlayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan programlara ilişkin bilgi verdi. Ünal, "15 Temmuz gecesi bu milletin devletini, bayrağını adeta elinden almak ve bu ülkeyi istila etmek isteyen asker kılığındaki teröristlerin müdahalesinin, işgal girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Bizim o geceye dair acılarımız hala taze" diye konuştu.

KİTAP, SERGİ,
SEMPOZYUM

Cumhurbaşkanlığı’nın, anma törenlerinin 11-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladığını hatırlatan Ünal, AK Parti’nin programını anlattı: "Biz de 11 Temmuz sabahı önce şehitlerimizin 81 ilde kabirlerini ziyaret ederek başlayacağız. 13 Temmuz’da parti genel merkezimizde 15 Temmuz şehitlerimiz anısına hazırladığımız '15 Temmuz Analiz' kitabımızın tanıtımı var. 'Meydanların Dili' sergimiz var. 14 Temmuz Cuma günü İnsan Hakları Başkanlığımızın ATO’da gerçekleştireceği 'Bir insan hakları ihlali olarak 15 Temmuz Sempozyumu' yapılacak. 15 Temmuz gecesi ise, o gece ne olduysa onları anbean gerçekleştirmek için programlara katılacağız."

MECLİS'TE DİMDİK AYAKTA OLACAĞIZ

Bir gece sembolik olarak demokrasi nöbeti tutulacağını anlatan Mahir Ünal, AK Parti teşkilatlarının 81 ilde, daha önce nöbet tutulan meydanlarda olacağını söyledi. Ünal, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, Kısıklı’da, Çengelköy’de, Saraçhane’de, TBMM’de beraber olacaklarını belirterek, şöyle devam etti: "Bütün mücadeleyi, millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’yi müdafaa etmek için verdik. TBMM bizim için milli iradenin tecelligahıdır. O yüzden o gece canımız pahasına TBMM’yi koruduk, müdafaa ettik. Meclisin bombalandığı saatte biz yine orada dimdik ayakta olacağız. Ama bu hain darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü alçaklar, yüce Türk milletinin mahkemelerine hesap veriyor olacak."

#Mahir Ünal
#15 Temmuz
#Etkinlikler
7 yıl önce