|

Eski Türkiye artıkları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Göç ve Mülteciler'' temalı Uluslararası Ombudsmanlık Toplantısı'nda konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 03:00 - 3/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Eski Türkiye artıkları
Eski Türkiye artıkları

''Türkiye'de artık vatandaşına tepeden bakan bir yönetim anlayışı değil vatandaşına hizmetkar olan anlayış vardır'' diyen Erdoğan, özetle şunları söyledi: Türkiye şu an bulunduğu seviyeye çok kolay gelmedi. Biz uzun süre, hizmetin önünü açmak yerine tıkayan bir anlayışla mücadele ettik. Elindeki kamu gücünü siyaseti hizaya sokmak için çalışan bir zihniyetle mücadele ettik. Hukuk, anayasa ve yasalar objektif bir anlayışla değil tamamen statükocu ve ideolojik bir bakış açısıyla yorumlandı. Biz dik durmasaydık bu ülkede yapılanların onda birini dahi gerçekleştiremezdik.



80 MİLYON DEVLETE SAHİP ÇIKTI


Diğer tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak 80 milyonun tamamı 15 Temmuz gecesi devletine sahip çıkmıştır. 40 yıldır devlete sızan bir çete 80 milyonun direnişi sayesinde hezimete uğramıştır. Şimdi bu örgütün devlet kurumlarından tasfiyesine yönelik kararlı adımlar atıyoruz. İnşallah bu süreci hukuk içinde sürdüreceğiz. Örgütün tahribatını temizlemeye çalışıyoruz. Tüm umudunu krize ve kaosa bağlamış eski Türkiye artıklarının oyunlarıyla da uğraşıyoruz. İnşallah FETÖ'nün ve vesayet odaklarının kalıntılarının tamamen tasfiye edilmesiyle Türkiye'nin yolu ve bahtı daha da açılacaktır.



Şu hususu da üzülerek belirtmek istiyorum. Türkiye'nin çabalarının onda biri gelişmiş ülkeler tarafından gösterilmemiştir. Ne yazık ki PYD'ye YPG'ye silah desteğini veren bu güçlerdir. Hepsinin elimizde belgesi var. DEAŞ'a silah veren yine bu güçlerdir.



BU BİR OPERASYONDUR


DEAŞ ile mücadele eden biziz. Ama Batı ne diyor Türkiye DEAŞ'a destek veriyor. DEAŞ'la mücadeleyi veren biziz şu anda, Suriye'de bizler şehitler verdik, Özgür Suriye Ordusu şehitler verdi ama Suriye'de 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı da öldürdük. Buna devam edeceğiz. Çünkü bunlar bizim için tehdit oluşturuyor. DEAŞ'ın İslam'la yakından uzaktan alakası yoktur. İslam ile terörü yan yana getirmek ciddi bir operasyondur. Böyle bir operasyonu kabul etmiyoruz.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#DEAŞ
#FETÖ
8 yıl önce