|

Eş zamanlı ByLock darbesi

FETÖ’nün kripto haberleşme programı ByLock kullananlara yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. İstanbul’da ByLock kullanıcısı 100 öğretmen, İzmir’de 23 avukat için gözaltı kararı verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:12 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Muğla merkezli 5 ilde FETÖ 
soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3’ü tutuklandı.
Muğla merkezli 5 ilde FETÖ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3’ü tutuklandı.

FETÖ'nün kripto haberleşme programı ByLock’u kullananlar için çember daralıyor. Eş zamanlı olarak birçok ilde dün yapılan baskınlarda ByLock kullanan çok sayıda isim gözaltına alındı. İstanbul’da Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda kararname ile meslekten ihraç edilen ByLock kullancısı 100 öğretmene operasyon düzenlendi. Tespit edilen adreslerde yapılan aramalarda aralarında ortaokul ve lise müdürlerinin de bulunduğu 73 öğretmen yakalandı. Malatya’daki operasyonda da 14 öğretmen gözaltına alındı. Firari 1 zanlının ise arandığı öğrenildi.

AVUKATLARA GÖZALTI

İzmir’de ise ByLock kullanan avukatlar için düğmeye basıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri örgütün İzmir Barosu’ndaki yapılanmasına ilişkin haklarında yakalama kararı çıkartılan 23 avukat için çalışma başlattı. Eş zamanlı operasyonda, ByLock’u kullandığı tespit edilen 18 avukat gözaltına alındı. İzmir’in Aliağa ilçesinde de meslekten ihraç edilen 3 eski polis memurunun eşi ve bir iş adamı ByLock kullandıkları gerekçesiyle yakalandı. Kütahya’da ise ByLock kullandıkları belirlenen iş adamı A.U.S. ile F.K, A.P. ve A.İ, gözaltına alındı.

BAKANLIK ÇALIŞANLARI VAR

Ankara Başsavcılığının FETÖ’ye yönelik soruşturmasında, aralarında kararname ile ihraç edilenlerin de bulunduğu Milli Eğitim Bakanlığından 30, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarından 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Karar kapsamında 7 ilde 11 kişi gözaltına alındı. Denizli’de örgütün finans kaynaklarına yönelik operasyonda 5 iş adamı gözaltına alındı. Manisa’da ise 6 FETÖ’cü yakalandı.

#Bylock
#FETÖ
7 yıl önce