|

Erken evlilik düzenlemesiyle ilgili Elitaş ve Can'dan açıklama

Küçük yaşta evlilik düzenlemesiyle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve milletvekili Ramazan Can'dan açıklama geldi. Can, Muhalefetle yapılacak görüşmeden sonra gerektiğinde düzenleme olabileceğini belirtti. Elitaş ise, "Önergemiz doğru, komisyona çekilmeyecek. CHP'nin önerisi olursa değerlendiririz" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
15:39 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:04 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Küçük yaşta evlilik düzenlemesiyle ilgili muhalefetle görüşüleceğini belirten AK Parti'li Ramazan Can, "Gerekirse düzeltme olur" dedi.



TVNET'e açıklamalarda bulunan Ramazan Can, "Küçük yaşta evlenip mağdur olanlara kayıtsız kalamadık" diye konuştu.



Tecavüzcüler kesinlikle yararlanamayacağının altını çizen Can şunları söyledi:



  • "Bu bir realite. Cumhuriyet Halk Partisi'nin içindeki milletvekilleri bunu desteklediler aslında. Bizim amacımız kesinlikle toplumdaki bu sıkıntıya cevap vermekten ibarettir. Tecavüzcülerle ilgili AK Parti'nin yaptıkları bellidir. Çok ağır cezalar getirilmiştir. Cezaları çok arttırdık. AK Parti aileye, çocuğa önem verdi. Kesintisiz eğitimi 12 yıla çıkardık. Ama bütün bunlara rağmen erken evlenen varsa ve mağdur edildiyse, buna kayıtsız kalamadık. Olay bundan ibaret."



Elitaş: Önergemiz doğru


AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, erken yaşta evliliklerle ilgili mağduriyetlerin giderilmesine yönelik önergelerinin doğru olduğunu, tecavüzcülere af niteliği taşımadığını, bu nedenle düzenlemeyi komisyona geri çekmeyeceklerini belirterek, "Muhalefetin değişiklik önerisi varsa bekliyoruz" dedi.


#Küçük Yaşta Evlilik Düzenlemesi
#AK Parti
#Ramazan Can
8 yıl önce