|

Erdoğan'dan 'cumhurbaşkanlığı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifi taslağına ilişkin cumhurbaşkanlığı ya da başkanlık ismiyle olmasının bir sıkıntı oluşturmayacağını ifade etti. Erdoğan, cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinin kesilmesinin ise doğru olmayacağını söyledi.

Yeni Şafak
10:01 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:41 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Yapılan bu çalışmanın 'başkanlık' veya 'cumhurbaşkanlığı' olması hususunda şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Yeter ki burada her iki siyasi parti milletimize neyi takdim edecektir, bunu kendi aralarında görüşmek suretiyle kararını vereceklerdir.Bu parlamentoya gittikten sonra 367 yakalanır mı yoksa referanduma mı gider görürüz. Şu anda bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil.




Benim kanaatim bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi bir defa ülkedeki siyasi etkinliğin, aktif yapının zafiyet bulmasını getirir. Bunun için, böyle bir adım atılıyorsa ki 'fiili başkanlık' diye zaman zaman Sayın Bahçeli'nin ifade ettiği şekliyle yani cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde girildiği anda, o zaman tabii ki partiden ilişkisinin kesilmesi doğru olmayacaktır. Partisiyle beraber bu yolu yürümesi, bu süreci işletmesi, şüphesiz ki hem mensubu olduğu partisini hem de cumhurbaşkanının kendisini güçlü kılacak ve çok daha kararlı, dayanışma içerisinde adımlar atılmış olacaktır.



Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier'in ziyareti


Terörle mücadeleyi hep ifade ediyorlar. Ama artık biz bu ifadelere pek sıcak bakmıyoruz, biz uygulama istiyoruz. Batı hala teröre yataklı yapıyor. Bu teröristlerin yaptıkları gösterileri ve bunlara verilen destekleri görüyoruz. Bir taraftan terör örgütü ilan ettiğiniz örgüt mensuplarına müsamaha ile bakacaksınız.



"Mursi ve arakdaşları serbest bırakılmalı"


Bunu daha öncede bir idam kararı temyiz edilmiş ve olumlu dönmüştü. Atılan adım bir defa dürüst adım değil. İçerdeki yaşam koşullarını bilmiyoruz. Bundan sonraki süreçte ne olacak. Burada atılacak tek adım şudur, Mısır'ın içişlerine karışması olarak değerlendirilmesi olarak algılanmasın. Yüzde 52 ile seçilmiş bir cumhurbaşkanına darbe girişimini demokratik bir davranış olarak değerlendiremeyiz. Mursi ve arkadaşlarına karşı yeniden yargılanma yolunun açılması değil serbest bırakılmaları gerekir.



Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi belli oldu


Başbakanımızın danışmanı Kemal Ökem Bey, Türkiye'nin yeni İsrail Büyükelçisi olarak atandı. Sanırım dün resmen göreve başladı.







#recep tayyip erdoğan
#Pakistan
#Özbekistan
8 yıl önce