|

Erdoğan'dan ABD'ye koruma tepkisi: Bu nasıl bir hukuktur?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki iftar programında konuşan Erdoğan, ABD'ye tepki göstererek "Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika'ya götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile George'u ile mi kendimi koruyacağım?" dedi.

Yeni Şafak
21:37 - 15/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:47 - 15/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan
, Külliye'deki devlet protokolü ile iftar buluşması sonrası konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

ABD'ye koruma tepkisi

"Amerikadayım, PKK terör örgütü, FETÖ'cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı orada gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor. Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur, düşünebiliyor musunuz? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki bizim soydaşlarımız, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar dün. Böyle şey olabilir mi?"

Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika'ya götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile George'u ile mi kendimi koruyacağım?"


"Yeni güvenlik konseptine gitmemiz şart"

Güvenlik konseptinde farklılığa gitmemiz şart olmuştur. Bundan sonra sorunlara kaynağında müdahale edeceğiz. DEAŞ ile kapı arkalarında koalisyon kuranları da biliyoruz. DEAŞ'a karşı gerek Suriye'de gerek topraklarımızda en büyük mücadeleyi veren ülke Türkiye oldu.


Anayasa uyarısı

Hukukta, yasalarla ilgili birçok alanda adım atmak isteyenler, Anayasa'nın 138. maddesini hiçbir zaman unutmasınlar. Bu maddeyi onlara hatırlatıyorum ve onun için herkes konumunu iyi bilsin ve o konumunda, oradan bir güç alarak, bir yerlere baskı yapma yoluna da gitmesin. Çünkü o onlara hiçbir şey kazandırmaz, tam aksine kaybettirir.

2023 hedefleri

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bir devlet düşünmüyoruz olamaz. Buna kalkışanlar da bedelini ağır öderler. 2023 hedeflerine ulaşacak Türkiye için gündemde olan sorunların hiçbiri sıkıntı teşkil etmeyecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar katılımcılarına teşekkür ettikten sonra konuşmalarını sonlandırdı.

#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce