|

Eninde sonunda Gülen’i alacağız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğan’ın ziyareti öncesinde FETÖ elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin görüşmeler yapmak üzere ABD’ye gidecek. Ziyaret öncesi konuşan Bozdağ, “ABD Adalet Bakanı ile görüşeceğim. Gülen’i eninde sonunda alıp Türkiye’ye getireceğiz ve Türk yargısına teslim edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2017 Pazar
Güncelleme: 07:54 - 7/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15-17 Mayıs’taki ziyareti öncesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi ve geçici tutuklanmasına ilişkin ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile görüşecek. Bozdağ, bugün ABD’ye hareket ederek, pazartesi günü Washington’da ABD’nin yeni Adalet Bakanı Sessions ile bir araya gelecek.

4 YENİ DOSYA DAHA

Görüşmede, terör örgütü elebaşı Gülen’in iadesine dair ABD’ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verecek Bakan Bozdağ, söz konusu dosyalara ilişkin soruşturmalar kapsamında detayları da aktaracak. Darbe teşebbüsünün, terörist başı Gülen’in emir ve komutasında gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi ve belgeleri ABD’li mevkidaşı ile paylaşacak Bozdağ, darbe teşebbüsü konusunda 10 Eylül 2016’da ABD’ye gönderilen Fetullah Gülen’in geçici tutuklanması talebini de gündeme taşıyacak.

DELİLLERİ SESSİONS İLE PAYLAŞACAK

Bozdağ, darbe teşebbüsünün ardından başlatılan çok sayıda soruşturma ile açılan davalarda elde edilen delillerin ve ifadelerin Gülen’in iadesi için yeterli olduğuna dikkat çekerken, darbenin ardında Gülen’in olduğuna ilişkin yeni delilleri de ABD Adalet Bakanı Sessions ile paylaşacak.

TÜRK YARGISINA TESLİM EDECEĞİZ

Ziyareti öncesinde Yozgat’ta konuşan Bozdağ şunları söyledi: “FETÖ elebaşı terörist başı Fetullah Gülen, hala Pensilvanya’dadır. Cumhurbaşkanımızın bilindiği gibi yakında ABD’ye bir seyahati olacaktır. Bu seyahatten önce bugün ben de ABD’ye bir ziyarette bulunacağım. ABD Adalet Bakanı ile pazartesi günü bir görüşme yapacağız. Görüşmemizin konusu terörist başı Fetullah Gülen’in geçici tutuklanması ve Türkiye’ye iadesi olacaktır. Eninde sonunda onları bulundukları yerlerden alıp Türkiye’ye getireceğiz ve Türk yargısına teslim edeceğiz.”

48 bin kişi
tutuklu

Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesini etkin bir şekilde sürdürdüğünü aktaran Bekir Bozdağ devam eden davalar ve soruşturmalarla ilgili bilgi verdi. Bugüne kadar 150 bine yakın kişi hakkında adli işlem yapıldığını belirten Bozdağ, bunlardan 48 bine yakınının tutuklandığını açıkladı. Bozdağ şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden bugüne kadar 149 bin 833 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Bunlardan 48 bin 636 kişi tutuklanmıştır. Tutukluların 166’sı general, 6 bin 810’u albay ve alt rütbedeki askerlerden oluşuyor. 8 bin 667’si emniyet mensuplarından oluşmaktadır. 35 bin 783 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Hakkında yakalama kararı bulunan 6 bin 791 kişi vardır. Yani kaçak durumda olan 6 bin 791 kişi var, bunun 139’u asker, 364’ü emniyet mensubudur.”

#Adalet Bakanı
#Bekir Bozdağ
#FETÖ
7 yıl önce