|

En tepede gölge imam!

FETÖ soruşturmasında itirafçı olan “doktorlar imamı” F.T., "Gölge imamları, her ne kadar il abisinin, il sorumlusunun hiyerarşik olarak altında gözükse de esasında paralel yapılanmanın başıdır ve onun üzerinde bir konum kendisine yüklenmiştir” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:07 - 30/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yönelik soruşturmalarda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan “doktorlar imamı”, örgütün hiyerarşik yapılanmasına ilişkin bilgiler verdi. Sivas'ta 18 kişi hakkında açılan davada tutuksuz yargılanan sanıklardan F.T, itiraflarda bulundu.



KADROLAŞMADA GÖREV ALIRDI


F.T, FETÖ'nün İç Anadolu (Merkezi Ankara), Marmara (Merkezi İstanbul), Ege (Merkezi İzmir), Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz (Merkezi Erzurum), Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu (Merkezi Gaziantep) bölgeleri olmak üzere 5 bölgeye ayrıldığını söyledi. F.T, yapılanmada il imamı ve “gölge imamı”nın önemli görevleri olduğunu, “gölge imamı”nın yürüttüğü faaliyetlerin halka kapalı, sonuç odaklı, gizli ve cemaatin nihai amaçlarına ulaşabilmek için kadrolaşmaya yönelik olduğunu dile getirdi.



VATANDAŞLARI FİŞLEME GÖREVİ


Gölge imamının ülkedeki vatandaşları rakamlarla fişlediğini ve bilgisayar ortamına kaydettiğini aktaran F.T, şunları anlattı: “Gölge imamının görevi, genelde devlet kadrolarında önem arz eden, içinde gizlilik barındıran, gizli bilgilere kolay ulaşım gücü olabilen, adli soruşturmalarda etkin gücü olabilen emniyet teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri, hakimler, savcılar, avukatlar, baro, Milli İstihbarat Teşkilatı, vali, vali yardımcıları, belediye başkanları, kaymakamlar, mülki ve idari amirler, müsteşarlar ve milletvekilleri gibi devletin içerisinde etkin kurum çalışanlarının cemaate kazandırılmasıdır.”



ALT KADROLAR BİLMEZ


“Gölge imamını cemaat içerisindeki alt kadrolar bilmez. Sadece eğitim danışmanı olarak bilir ancak gölge imamları her ne kadar il abisinin, il sorumlusunun hiyerarşik olarak altında gözükse de esasında (ildeki) paralel yapılanmanın başıdır ve onun üzerinde bir konum kendisine yüklenmiştir. Bu imamların sahte isim ve ikinci telefonları vardır.”


#FETÖ
#Gölge imamlar
8 yıl önce