|

Emredeni bilmiyormuş!

İstanbul’daki FETÖ davasında savunma yapan Kurmay Albay Ömer Faruk Özköse, şaşırtıcı ifadeler kullandı. Terör faaliyetlerini engellemek için askerleri kışla dışına çıkardığını savunan Özköse, “Askeri hattan arayarak kışla dışına çıkmamız emredildi. Kimin emir verdiğini bilmiyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:27 - 3/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Emredeni bilmiyormuş!
​Emredeni bilmiyormuş!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin İstanbul’daki “ana darbe soruşturması” kapsamında aralarında örgütün elebaşısı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9’u firari 15’i tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen 4. duruşmaya, tutuklu 13 sanık ile avukatları katıldı.

ÖZKÖSE SAVUNMA YAPTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fatih Karakuş’un duruşma savcısı olarak görev yaptığı duruşmada, tutuklu sanıklardan eski 23. Alay Komutanı Ömer Faruk Özköse savunma yaptı. 23’üncü Motorlu Piyade Tugayı’nın bulunduğu Sancaktepe Kışlası’ndan askerleri KOKTOD eğitimi kapsamında çıkardığını belirten Kurmay Albay Ömer Faruk Özköse savunmasında, terör faaliyetleri kapsamında önleyici hizmet olarak kışla dışına çıktıklarını iddia etti. Özköse, “Askeri hattan arayarak kışla dışına çıkmamız emredildi. Kimin emir verdiğini bilmiyorum” dedi.

PEŞPEŞE YALANLAR

Yurtta Sulh Konseyi’nin WhatsApp grubunda da yer alan Özköse, o gruba yazılan yazıların hiçbirini okumadığını dolayısıyla darbe girişiminden haberdar olmadığını söyledi. Mahkeme Başkanı Cem Karaca, Özköse’ye “sözkonusu gruba saat 23.57’de ‘sıkıyönetim emri geldi’ mesajı yolladığını” hatırlattı ve “Okumadığınız gruba niçin yazdınız?” diye sordu. Özköse bu soruya cevap veremedi. Özköse’nin çelişkili ifadeleri bununla da sınırlı kalmadı. Özköse, 15 Temmuz gecesi saat 22.15 sularında, askeri birlikler kışladan çıkmadan hemen önce Mehmet Partigöç imzalı evrakı ilk önce okumadığını söyledi. Avukatların, “Sıkıyönetim emri nasıl ulaştı?” sorusuna, “Evrakta yazıyordu” dedi. Yanıt üzerine avukatlar, “Okumadım dediğiniz belgede sıkıyönetim yazdığını nereden biliyorsunuz?” şeklinde soru sordu. Bu soru üzerine Özköse, “Belgenin başlığını okudum, sıkıyönetim yazıyordu” dedi.

Mahkeme Başkanı Cem Karaca, “Sıkıyönetim ile KOKTOD’un ne alakası var” şeklinde sorarak, ortadaki çelişkiyi gözler önüne serdi. Darbeci albay ise bu soruyu terör faaliyeti diyerek geçiştirmeye çalıştı.

BARACK OBAMA BİLE DUYDU!

Öte yandan Kurmay Albay Özköse’nin çapraz sorgusu sırasında da ilginç diyaloglar yaşandı. Avukat Selçuk Kar, Özköse’nin saat 23.20’de birliği Kartal Köprüsü’ne yönlendirdiğini hatırlatarak, o gece sözkonusu saate kadar yaşananları sıraladı. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasından sonra siyasi partilerin darbe girişimini kınadığını hatırlatan Avukat Kar, “Siz darbe girişiminden haberdar değildiniz ama ABD Başkanı Barack Obama bile darbe girişimini kınadı. Amerika’nın haberi oldu ama sizin girişimden haberiniz olmamış” diyerek tutarsızlığa dikkat çekti. Özköse savunmasında, darbe girişiminden haberdar olmadığını, terör faaliyeti kapsamında dışarı çıktıklarını, 15 Temmuz gecesi ise ilerleyen saatlerde radyoyu açtığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını duyduğunu, girişimden de bu şekilde haberdar olduğunu kaydetmişti.

Vatan aşkı
yürek işidir

Duruşmaya şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metn Külünk, Mehmet Metiner, Ekrem Erdem, Fatma Benli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabahın erken saatlerinde duruşma salonunda bir araya gelen vatandaşlar “ Vatan aşkı rütbe değil yürek işidir”, “Vatansız kaldınız kellesiz de kalacaksınız” sloganları attı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul
#FETÖ
7 yıl önce