|

Emir Partigöç’ten

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili hazırlanan iddianamenin şüphelilerinden Genelkurmay Başkanlığı Emniyet Subayı Yarbay Gökhan Eski, darbe girişimi sırasındaki görüntü kayıtlarını içeren hard disklerin sökülmesi emrinin, suç tarihinde Personel Plan Yönetim Daire Başkanı olarak görev yapan eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç tarafından verildiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:41 - 8/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Emir Partigöç’ten
Emir Partigöç’ten

Ankara Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, darbe girişimine katılan şüpheliler, eski Binbaşı Ahmet İlhan Ayşan, eski binbaşı Recep Özkan, eski Yarbay Bünyamin Tuner, eski binbaşı İsmail Aydın ve eski üsteğmen Mahmut Onur Uçar, Genelkurmay karargahındaki kamera kayıtlarının depolandığı hard diskleri tankların altında ezerek imha etti.



KAYITLARI SİLDİLER


Suç tarihinde Genelkurmay Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığında görev yapan İlhan Ayşan, 28 Temmuz'a kadar Komutanlık ve Karargah Subaylığı eğitimi için İstanbul'da olması gerekirken, darbe girişimine katılmak üzere Ankara'ya geldi ve saat 23.21'de karargaha geçerek darbe faaliyetlerine başladı. Ayşan, şüphelilerden Yarbay Gökhan Eski ile sistem odasına girerek Genelkurmaydaki kamera kayıtlarını içeren harici bellekleri söktü. Hard diskleri, tankların bulunduğu yere taşıyan Ayşan ve Eski, diğer şüpheliler Recep Özkan, Bünyamin Tuner, İsmail Aydın ve Mahmut Onur Uçar ile hard disklerin tankların altında ezilerek imhasını sağladı.



TELEFONLA ARAMIŞ


Genelkurmay Başkanlığı Emniyet Subayı Yarbay Gökhan Eski, sabah 05.00-06.00 arasında karargahın güvenlik kamerası kayıtlarını emniyete almak için güvenli bir şekilde sökmek istediğini öne sürdü. Eski, hard diskleri sökmeye çalışırken kameraları izleyen Mehmet Partigöç'ün telefonla kendisini çağırdığını ve cihazların sökülmesi talimatı verdiğini de sözlerine ekledi.


#Genelkurmay Başkanlığı
#Ankara Başsavcılığı
#FETÖ
8 yıl önce