|

El Bab temizlenmeli

MHP lideri Bahçeli, DEAŞ’ın El Bab’tan sökülüp atılmasının kaçınılmaz bir gereklilik ve mecburi ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu mücadelenin sonuca ulaştırılması gerektiğini belirten Bahçeli, “Türkiye seferdedir, zafer için hep birlikte büyük bir millet gibi davranmak şarttır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 03:53 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamayla Fırat Kalkanı Harekatı'nı değerlendirdi. Bahçeli, açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı:



Türk milleti, varlığını muhafaza etmek için ağır bedeller ödüyor. Ancak bu çileli ve külfetli mücadeleden geri dönüş düşünülemeyecektir. Çünkü atılacak her geri adım mevzi kaybına, hatta vatan mahvına yol açabilecektir. Türkiye'nin terör örgütleri tarafından ablukaya alındığı ortadadır. Çevremizde gittikçe şiddetlenen, şiddetlendikçe kan, gözyaşı ve acıya neden olan bir ateş çemberi bulunmaktadır.



MİLLİ GÜVENLİK SORUNU


Halep'le ilgili sorunların çözümü için bir siyasi iklim doğmuşken, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi'nin FETÖ bağlantılı olduğu söylenen bir katil tarafından kalleşçe sırtından vurulması nasıl büyük bir kuşatmaya maruz kaldığımızı göstermesi bakımından önemlidir. Türkiye'nin Suriye topraklarındaki mevcudiyeti tamamen kendi milli güvenliğini sağlamaya dönüktür. Bu itibarla teröristleri kaynağında ve odağında yok etmek ülkenin istikbali ve istiklali için tarihi bir zorunluluktur.



NE PAHASINA OLURSA OLSUN


IŞİD'in El Bab'tan sökülüp atılması, bu Suriye kentinin huzur ve istikrara kavuşturulması kaçınılmaz bir gereklilik ve mecburi bir ihtiyaçtır. El Bab'ın meskun mahallinin kontrol ve temizliğinin ne pahasına olursa olsun sağlanması, terörizmle yoğunlaşan mücadelenin ise taviz vermeden sonuca ulaştırılması gereklidir. Birbirini destekleyip, birbiriyle can ciğer kuzu sarması olan ve dahası şer bir müttefiklik ekseninde buluşan terör örgütleri, Türkiye'yi dize getiremeyecek, Türk milletini pes ettiremeyecektir.




TÜRKİYE SEFERDEDİR


Tıpkı milli mücadele yıllarında olduğu gibi, milletimiz sahnelenen düşmanlıkların üzerine topyekun gitmeli, ayrımcı ve dışlayıcı siyasi üsluptan kaçınılmalıdır. Türkiye seferdedir, zafer için bir olmak, diri olmak, hep birlikte büyük bir millet gibi davranmak şarttır. MHP cansiparane mücadele eden şerefli Türk askerinin önşartsız arkasındadır.


#Fırat Kalkanı Harekatı
#El Bab
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce