|

Eksi 30’da inlerine girdik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye'nin kararlı duruşu sayesinde terörün bitme noktasına geldiğini belirterek, “Eksi 30 derece soğukta evlatlarımız bu hainlerin bütün inlerine girmektedir. Son 6 ayda, 11 bin 738 operasyon yapıldı" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:35 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karaman Polis Okulu mezuniyet töreninde konuştu. Bakan Soylu,Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlı duruşu sayesinde terörün bitme noktasına geldiğini söyledi. Eksi 30 derece soğukta kahraman evlatların hainlerin inlerine girdiğini belirten Soylu " Operasyon üstüne operasyon gerçekleştirmektedir. Son 6 ayda 153 önemli olay engellendi. 4 canlı bomba eylemcisi ve eylem hazırlığındaki 21 şüpheli yakalanmış, 22 bombalı araç ele geçirilmiştir. PKK'nın üs ve yönetim merkezi haline gelen Diyarbakır Lice, Mardin Ömeryan, Amanoslar bölgesinde başlattığımız operasyonlar bütün hızıyla devam etmektedir. Son 6 ayda 800 sığınak ve barınak imha edilmiş, 11 bin 738 operasyon gerçekleştirilmiştir"diye konuştu.



PKK'NIN ŞEHİR YAPILANMALARI ÇÖKERTİLDİ


" Biz terörle tek noktadan değil, bütün unsurlarımızla mücadele ediyoruz" diyen Soylu, "Hem terörle, hem terörizmle, yani terörü besleyen, onu oluşturan unsurlarla da mücadele halindeyiz. Örgütün şehir yapılanmaları neredeyse tamamen çökertilmiş durumdadır" şeklinde konuştu.



TERÖRÜ BİTİRMEYE EN YAKIN NOKTADAYIZ


Soylu, konuşmasında şunları kaydetti: "Özellikle dışarıda DEAŞ ve YPG'nin, içeride PKK, KCK ve FETÖ'nün ülkemize yönelik faaliyetleri, bizleri ciddi bir sorumlulukla karşı karşıya bırakmıştır. Açıkça ifade edebilirim ki; Türkiye terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğu dönemi yaşamaktadır ve terörü bitirmeye en yakın noktadadır."







9 bin 213 polis mezun oldu


Türkiye genelinde 15 farklı Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden 9 bin 213 öğrenci mezun olup yemin etti.




#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#PKK
#DEAŞ
7 yıl önce