|

Eğitim kılıflı terör örgütü

Türk Dil Bayramı kutlamaları için geldiği Makedonya’da açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, kardeş ülkeleri FETÖ konusunda uyardı: "Eğitim kılıfı gibi masum bir kisve altında terör faaliyetleri gizlenmektedir."

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 04:39 - 22/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2007 yılındaki ziyaretinde ismi Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilen okul, Balkanların en büyük Türkçe eğitim veren okulu konumunda.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2007 yılındaki ziyaretinde ismi Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilen okul, Balkanların en büyük Türkçe eğitim veren okulu konumunda.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türk Dil Bayramı kutlamaları için geldiği Makedonya’da Gostivar Mustafa Kemal Atatürk İlk Öğretim Okulu’nun açılışını yaptı. FETÖ konusunda dost ve kardeş ülkeleri uyaran Çavuşoğlu, FETÖ'nün dünya genelinde ülkelerin dizaynı için kullanıma sokulan bir örgüt olduğunu belirterek “Hangi ülkede faaliyet gösteriyorsa o ülkenin altına konulmuş dinamittir. Dinamit patlamadan uyarmak insanlık görevimiz. Patladığında ortada koruyacak ülkeleriniz kalmayabilir” dedi.

FETÖ’nün gizli şekilde farklı kılıflara bürünerek varlığını sürdürdüğünü kaydeden Çavuşoğlu, “Eğitim kılıfı gibi masum bir kisve altında tüm terör faaliyeti gizlenmektedir. Türkiye’de görülmekte olan davaların dosyaları, binlerce klasör deliller tüm ülkeler tarafından iyice değerlendirilmelidir. Hiçbir şey yapılmıyorsa bu yapılmalıdır. Yoksa maalesef örgüt ülkenin komutasını devraldığında çok geç olabilir. Ülkelerimize kader çizmeye girişen, varlığımızı hedef alan tüm odaklarla etkin şekilde, elbirliğiyle mücadele etmeliyiz” dedi.

#Hakan Çavuşoğlu
#Makedonya
#FETÖ
7 yıl önce