|

Duruşmadaki FETÖ'cülerin son hali dikkati çekti

Sincan'da görülmeye dün başlanan Akıncı Üssü Davası'nda birçok FETÖ'cünün son hali dikkati. Duruşma salonuna gelen sanıkların farklı tıraş modelleri kullandığı görüldü. Vatandaşlar 'tek tip' çağrılarını yineledi.

Yeni Şafak
14:44 - 2/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:06 - 2/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Mustafa Konur-Hamdi Çıplak-Ferhat Erten
Mustafa Konur-Hamdi Çıplak-Ferhat Erten

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın ikinci celsesi başladı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki duruşma salonunda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da arasında bulunduğu müşteki avukatları ve bazı müştekiler katılıyor.

  • Duruşmada hazır bulunanların tutanağa geçirilmesinin ardından sanık savunmalarının alınmasına başlandı.
Tek tek görüntülendi

Şehit yakınlarının ve çok sayıda vatandaşın protestoları altında duruşma salonuna getirilen FETÖ'cü hainler tek tek görüntülendi.

Sincan'da görülen Akıncı Üssü davasına getirilen sanıklardan bazılarının tıraş şekli dikkati çekti. Bazı sanıkların farklı sakal ve bıyık modeliyle duruşmaya çıktığı görüldü.

Halk 'tek tip' istiyor

15 Temmuz davaları kapsamında benzer durumlara karşı vatandaşların 'tek tip' cezaevi kıyafetinin uygulanmaya başlanması için başlattığı çağrılar sürüyor.



#Akıncı Üssü
#FETÖ
7 yıl önce