|

Durduramadılar

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruma müdürü, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Yüzbaşı Burak Akın'ın vurulmasına rağmen darbecilerle mücadele etmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 03:40 - 10/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Durduramadılar
Durduramadılar

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili 221 sanık hakkında hazırlanan çatı iddianamesinde o gecenin kahramanlarından birinin de Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruma müdürü, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Yüzbaşı Burak Akın olduğu ortaya çıktı.FETÖ'cü askerlerin “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından karargaha çağrıldığı” söylemi üzerine Orgeneral Çolak, karargaha geldi.



TEDAVİYİ ENGELLEDİ


Yüzbaşı Akın, koşarak karargah binasına girdiğinde Orgeneral Çolak ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar'ın yere yatırıldığını, başlarında tam teçhizatlı Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli olduğunu gördü. Müdahale etmeye çalışan Akın'ı, Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapan Kurmay Yarbay Halit Kazancı, bacağından vurdu. Başına doğru atılan kurşun, emeklemekte olan Akın'ın sağ dizine isabet etti. İki bacağından da vurulan, bir darbeci askeri gören Akın, turnike istemesi üzerine “Turnike yok” karşılığını aldı. Daha sonra Akın'a, karargahtaki veteriner asteğmen ve sağlık astsubayı tarafından tıbbi müdahalede bulunuldu.


#FETÖ
#15 Temmuz
#Genelkurmay Başkanlığı
7 yıl önce