|

Doğan Holding’e avukat atamışlar

Bir dönem hem Doğan Holding’in hem de Fetullah Gülen’in avukatlığını yapan Mehmet Yusuf Burak, örgütün Doğan Holding'e avukat tayin ettiğini söyledi. FETÖ'den gözaltına alınan holdingin Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 03:45 - 16/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu tutuklandı. 14 günlük gözaltı sürecinin ardından adliyeye getirilen Muratoğlu, ifadesi alındıktan sonra çıkartıldığı hakimlik tarafından “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.



MUSTAFA ÖZCAN SÖYLEDİ


Soruşturma kapsamında ifadesi alınan ve bir dönem Fetullah Gülen'in de avukatlığını yapan Mehmet Yusuf Burak, FETÖ'nün Doğan Holding'e avukat tayin ettiğini anlattı. Burak ifadesinde bu durumu şöyle anlattı: "Ben Gülen'in avukatlığını yapmadan önce Orhan Erdemli yapıyordu. Gülen'in hangi avukatla çalışacağına sağ kollarından Mustafa Özcan karar veriyordu. Ben de onun icazetiyle Gülen'in avukatlığını aldım. Doğan Holding'le anlaşma yaptıktan bir süre sonra Mustafa Özcan bana kendilerinden habersiz olarak niye avukatlığı aldığımı sordu. Ardından bana bu işlere karışmamamı, avukatlık konusunda Orhan Erdemli ile anlaşıldığını söyledi."



DİYALOĞUM OLMADI


Dün adliyeye getirilen Muratoğlu'na ise savcılık ifadesinde ilk olarak Fetullah Gülen'le çekilmiş fotoğrafı soruldu. Muratoğlu ise 2012 yılında gittikleri Amerika gezisi sırasında fotoğrafın çekildiğini ve kendisinin Gülen'le diyaloğunun olmadığını iddia etti.


#Doğan Holding
#Fetullah Gülen
#Mehmet Yusuf Burak
8 yıl önce