|

Doğal afet değil ihmal

Bahçelievler'de üç çocuğun ölümüne yol açan sel felaketine, yıllardır ihmal edilen altyapının yolaçtığı ortaya çıktı. İSKİ, bölgede su baskınlarının önüne geçecek altyapı çalışmaları için gerekli hazırlığı tamamladı.

Yeni Şafak
00:00 - 15/08/2004 Pazar
Güncelleme: 16:29 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • GÜLDEN TÜMER / İSTANBUL


    İstanbul'da hafta başında yaşanan sağanak yağışlar iki günde toplam 1275 su baskınına neden olurken, birçok yerde altyapı eksiklikleri tekrar masaya yatırıldı. Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Öner Sokak'ta 3 çocuğun ölümüne yolaçan su baskınının da bölgedeki altyapı eksikliğinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

    Bölgede yaşayanlar, mahallenin her yağmurda sular altında kaldığını belirtiyor. Mustafakemalpaşa, Çavuşpaşa Caddesi ve Mahmutbey Yolu'ndaki yağmur suları, altyapı yetersizliği sebebiyle Öner sokağa akınca, su baskınları kaçınılmaz oluyor.

    Sorunu altyapı çözer

    Semt sakinleri her yağmur yağdığında kendilerinin benzer sıkıntılar yaşadığını dile getirerek, "Yıllardır su baskınları ile yaşıyoruz" diyor.

    30 yıldır bölgede yaşayan ve şiddetli yağmurların bölge halkının hem canına hem malına zarar verdiğini belirten Ali Gül, "Küçük bir market işletiyorum. Yağmur yağdı, depomuzu su bastı. Bu zararı kendimiz karşılayacağız. Biz yetkililerden köklü çözümler üretmelerini bekliyoruz" dedi.

    İSKİ soruna el atıyor

    Yaşanan son taşkının, atıksu kolektörlerinin gelen suyu taşıyamamasından kaynaklandığını belirten İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Bahçelievler'de yaşanan su baskınlarının önüne geçilmesi için talimat verdiğini söyledi. Çodur, "İSKİ ve Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarıyla Bahçelievler'i taşkınlardan kurtaracağız. Birkaç gün içinde ilk kazmayı vuracağız" şeklinde konuştu.

    Çodur, Eyüp, Zeytinburnu, Küçükköy, Tuzla gibi ilçelerde geçmiş yıllarda yaşanan su taşkınlarının artık önüne geçildiğini belirterek, "Su taşkınlarının önüne geçebilmek için dere ıslah çalışmalarına da başlayacağız" dedi.

    HALA SULAR ALTINDA
    - Su baskınında üç çocuğunu kaybeden Şengöz ailesiyle aynı apartmanda oturan Mehmet Şirinavcı (solda) hala sular altında bulunan bodrum katı göstererek, "Bizim tek şansımız üst katta oturmaktı. Evin altı hep çamur, su. Doğru düzgün bir temel yok. Demek bir deprem falan olsa bizim de sonumuz aynı olacak" diye konuştu. Boğulan çocukların eniştesi olan Şirinavcı "Acımız büyük" dedi.
    'Acılı anne himayemizde'

    Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da göreve geldiği ilk günden itibaren Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüşmelerini sürdürdüğünü ifade ederek, "Tavukçu deresinin ıslahına en kısa zamanda başlayacağız" dedi. Şengüz ailesinin 3 çocuğunu kaybetmesine yolaçan olayın doğal bir felaket olduğunu belirten Develioğlu, "Biz olay sonrası aileyle görüşüyoruz. Anne Hüsna Şengüz'ü 75. Yıl Bahçelievler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kaldırdık. Aileye gerekli tüm sosyal yardımı sunacağız" diye konuştu.

    Büyükşehir'de yağmur alarmı
  • ZEKERİYA GÜLÜN- İSTANBUL


    Meteoroloji'nin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul ve çevresi bugünden itibaren 4 gün süreyle şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında girecek. Meteoroloji'nin yağış uyarısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilgili birimlerinde hafta sonu izinlerini askıya aldı. Sabah saatlerinde başlaması beklenen gök gürültülü ve sağanak yağış, Çarşamba günü öğle saatlerine kadar devam edecek. Rüzgarın da kuvvetli esecek olması, yağışın şiddetinin artmasına neden olacak.
    Mazgallar temizleniyor
    Yağış öncesi tedbirlerini alan İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İşletmeler Müdürlüğü'nün tüm ekipleri çalışmalarına başladı. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve İSKİ ekipleri özellikle çukur kesimlerde, yağmur suyu kanalları, mazgallar ve dere ağızlarında temizlik çalışmalarını sürdürüyor.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce