|

Diriliş Ertuğrul operasyonu

Malezya’da FETÖ'nün elebaşları arasında gösterilen İsmet Özçelik, Turgay Karaman ve İhsan Aslan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirildiği “Diriliş” operasyonunun detayları ortay çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 07:35 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Diriliş Ertuğrul operasyonu
​Diriliş Ertuğrul operasyonu

MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İnterpol Daire Başkanlığı ekipleri ile Sağlık Bakanlığından anestezi uzmanı bir doktorun da yer aldığı ekip, ülkenin başkenti Kuala Lumpur gitti. Daha önce kendisini yakalamaya çalışan Malezya güvenlik güçlerini darbederek kaçan Özçelik’in evine baskın düzenlendi. Kapısı kırılarak girilen evde Özçelik bulunamadı. Özçelik, bir gün sonra özel bir havalimanında yakalanarak Türkiye’den giden ekibe teslim edildi.

KOD ADLARI DİZİDEN

Özel ekip deşifre olmamak için TRT’de yayımlanan Diriliş dizisindeki kahramanların kod adlarını kullandı. Ekip, Malatya’ya bir göreve gittiklerini belirterek operasyonu ailelerinden bile gizledi. Ekip şefi “Ertuğrul Bey”, anestezi uzmanı doktor “Artuk bey” kod adını kullandı. Ekibin diğer üyelerinin de “Bamsı”, “Turgut Alp” ve “Dündar Bey” gibi isimlerle operasyona katıldıkları öğrenildi. 12 Mayıs’ta Ankara’ya getirilen 3 FETÖ’cünün sorguları sürüyor.

#FETÖ
#TRT
#Diriliş dizisi
#MİT
7 yıl önce