|

Diplomasi trafiğinde barış ve istikrar mesajı

Türkiye-Suriye-Katar yetkililerinin katıldığı üçlü istişare toplantısından Ortadoğu'da barış ve istikrarın kalıcı hale gelmesi mesajı çıktı. Bakan Davutoğlu, “Bağımsız Filistin kararlılığı dile getirildi” dedi.

İha
00:00 - 10/05/2010 Pazartesi
Güncelleme: 01:22 - 10/05/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Diplomasi trafiğinde barış ve istikrar mesajı
Diplomasi trafiğinde barış ve istikrar mesajı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye, Suriye ve Katar hükümet yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen üçlü istişare toplantısında, Suriye-İsrail barış görüşmelerinin Türkiye'nin arabuluculuğunda kaldığı yerden başlaması konusunda kararlılığın vurgulandığını söyledi. Bakan Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al-Thani ile yaptığı görüşmede, “İkili ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgeyle ilgili konular konuşuldu. Öncelikle her üç ülke Filistin-İsrail kanadında adil ve kalıcı bir barışın tesisi, iki devlet arasındaki sorunun çözümü, BM kararlarıyla kalıcı ve kapsamlı barışın sağlanabilmesi, bu çerçevede başkenti Doğu Kudüs olacak olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla ilgili kararlılıklarını dile getirmişlerdir. Barış çabalarına son dönemde ciddi şekilde zarar veren politikalar kabul edilemez olarak görülmüştür. İsrail'in bu tavrı bir an önce terk etmesi gerektiği kararlılıkla söylenmiş ve altı çizilmiştir” diye konuştu.

ARABULUCU TÜRKİYE OLMALI

Bakan Davutoğlu, toplantıda Suriye-İsrail barış görüşmelerinin de ele alındığını aktardı. Suriye'nin bu barış görüşmelerinin bir an önce Türkiye'nin arabuluculuğunda kaldığı yerden başlaması konusundaki kararlılığının bir kez daha dile getirildiğini belirten Davutoğlu, “Suriye ve Katar, Türkiye'nin arabuluculuğunda barış görüşmelerinin devam etmesi gerektiğini bir kez daha söylemişlerdir” dedi.


ÜÇLÜ ÇALIŞMA YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye, Katar, İran ve Irak temsilcileryle ayrı ayrı görüştü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tani ile Katar Başbakanı Şeyh Hamad Bin Casim Bin Cabir El Tani ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde verilen yemeğe Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.


14 yıl önce