|

Dink’te 6 isme yakalama kararı

İstanbul Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında firari FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler Faruk Mercan, Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan ile avukat Halil İbrahim Koca hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:41 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında firari terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler Faruk Mercan, Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan ile avukat Halil İbrahim Koca hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.



KUMPASLAR İÇİN ZEMİN HAZIRLANDI


Savcılık yazısına göre Gülen'le birlikte 6 ismin cinayetle ilişkileri şöyle: Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ercan Gün, 30 Ocak 2007 tarihinde Zaman Gazetesinde halen yurt dışında kaçak olarak bulunan Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan ve Faruk Mercan ile FETÖ'nün polis “abi”si avukat Halil İbrahim Koca ile buluştu. Ercan Gün, Samsun Emniyeti'nde çekilen Samast'ın bayraklı görüntülerini burada teslim almasına rağmen, Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda çekildiği izlenimi vermek için Samsun'a gönderildi. FETÖ'nün buradaki amacı “Suikastın arkasında Ulusalcı ordu mensupları var” algısı oluşturmak ve bu sayede Balyoz-Ergenekon davalarının zeminini hazırlamaktı.





DARBEYE DE İŞTİRAK ETTİ


Şüphelilerden Yüzbaşı Muharrem Demirkale, Agos gazetesi çevresindeki Ogün Samast'ı takip eden jandarma görevlilerinin komutanıydı. Demirkale, 15 Temmuz darbe girişimine katıldı ve Jandarma Genel Komutanlığı binasında çatışıma sunucu yaralı olarak ele geçirildi. Demirkale'nin HTS (telefon görüşme trafiği) kayıtlarında cinayetten bir gün önce Zekeriya Öz ile bir hattından 3 kez, diğer cep telefonu hattından da 2 kez görüştüğü tespit edildi. Cinayetten bir gün sonra ise bir kez görüştüğü belirlendi. Cinayetten sonra polislerin ihmaline ilişkin soruşturmayı da Öz yürüttü.





YILMAZER İLE ÖZEL İRTİBATLI


Demirkale'nin, cinayet günü Ali Fuat Yılmazer ile de telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. FETÖ'cü Emniyet Müdürü Erol Demirhan, yüzbaşı Demirkale'yi, İstanbul Jandarma İstihbarat Müdürlüğüne atandığında, dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'e “Selçuk” adıyla tanıttı. Güler, Demirkale'nin Yılmazer ile özel irtibatlı olduğunun kendisine söylendiğini de söyledi.








#İstanbul Başsavcılığı
#FETÖ
#Hrant Dink
7 yıl önce