|

Dijital veriler yakalattı

Kaynak Holding’e 2015 yılında yapılan operasyonda ele geçirilen dijital veriler, tamamı yönetici olan kripto FETÖ’cüleri ve hesap hareketlerini deşifre etti. Holdingin 19 şirketinde çalışan 128 eski yönetici için gözaltı kararı verildi. Bazılarının ByLock kullandığı da tespit edilen yöneticilerden 43’ü yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:29 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dijital veriler yakalattı
Dijital veriler yakalattı

FETÖ'nün finans merkezlerinden olan ve 2015 yılında kayyum atanan Kaynak Holding ve bağlı şirketlerin üst düzey yöneticilerine yönelik operasyon düzenlendi. 128 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, 7 ilde 103 adreste süren operasyonda 43 kişi yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çok sayıda dijital veri ve evrak niteliğindeki tüm delillere el konuldu.

HESAP HAREKETLERİ DİDİK DİDİK EDİLDİ

Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 128 eski yöneticiye, 2015 yılında Kaynak Holding’e kayyum atanmadan önce yapılan operasyonda ele geçirilen dijital veriler üzerinden ulaşıldığı ifade edildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 128 ismin hesap hareketlerini, FETÖ bağlantısı olan farklı şirketlerle irtibatlarını dikkate alarak, MASAK raporları üzerinden operasyon başlattı. Listede bulunan bazı yöneticilerin ByLock kullanıcısı olduğu da tespit edildi.

ESKİ YÖNETİCİLER

Listede yer alan 128 ismin, Kaynak Holding’e bağlı 19 şirkette farklı birimlerde yöneticilik yaptıkları, bazı isimlerin ise yine Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren 1 vakıf ve dernekte yönetici oldukları ifade edildi. Şüphelilerin tamamı, ‘Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek’, ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak’, ‘Terörizmin Finansmanı’, ‘Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak’ ve ‘Kara Paranın Aklanması’ ile suçlanıyor.

14’Ü TUTUKLU
11’İ FİRARİ

128 şüpheliden 14’ünün daha önce yapılan FETÖ operasyonları kapsamında tutuklandığı, 11 şüphelinin ise yurt dışında kaçak olduğu belirtildi. Yurtdışında bulunan isimlerin daha önceden haklarında yine Kaynak Holding ile ilgili başka suçlardan dava açılmış ya da işlem yapılmış kişiler oldukları da bildirildi.

ASELSAN’a
ByLock
baskını

Ankara’da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında, 4’ü halen ASELSAN’da görevli 8 zanlı ile bunlarla ByLock üzerinden yazışma yaptıkları belirlenen 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 9’u gözaltına alındı. Zanlıların tümünün FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, kurum personeli olmayan 10 zanlının ise Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan eğitim kurumlarında çalıştığı ve örgütün ASELSAN’dan sorumlu “abileri” olduğu öğrenildi.


70 askere
gözaltı

Konya merkezli 32 ilde, FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 70 askerden 60’ı yakalandı. Konya'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada TSK'da çalışan rütbeli askerlerle birebir görüşme yapan örgütün “mahrem asker abileri”nin ifadeleri doğrultusunda bazı askeri personel deşifre edildi. Bu kapsamda örgütle bağlantılı biri binbaşı, ikisi yüzbaşı, 49’u üsteğmen, 12’si teğmen, 6’sı astsubay olmak üzere 70 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 60’ı yakalandı.

#​Kaynak Holding
#FETÖ
#Bylock
7 yıl önce