|

Davutoğlu Darbe Komisyonunun 25 sorusunu yanıtladı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Darbe Komisyonunun kendisine yönelttiği 25 soruyu yanıtladı. Davutoğlu, Dışişleri Bakanı iken Fetullah Gülen ile yaptığı görüşme için "Başbakan'ın talimatıyla gerçekleşti. Gülen'i Türkiye'ye getirip kontrol altına alacaktık" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
11:03 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:46 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu'nun kendisine yönelttiği 25 soruya karşılık 71 sayfalık cevap gönderdi. Davutoğlu cevabında, "Gülen'le görüşmem Başbakan'ın talimatıyla gerçekleşti. Gülen'i Türkiye'ye getirip kontrol altına alacaktık" ifadelerini kullandı.



"Türkiye'ye getirip kontrol altına alacaktık"


Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Fetullah Gülen ile yaptığı görüşmeye ilişkin şunları kaydetti:



"2013 BM Genel Kurulu toplantısına seyahatim öncesinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız değerlendirmede, bu yapının gittikçe artan bir şekilde Türkiye karşıtı çevrelerce kullanılmaya müsait hale gelmesi hasebiyle, Gülen'in daha önce yapılan çağrılar çerçevesinde Türkiye'ye getirilerek kontrol altına alınmasının gerekli olduğu kanaatine vardık."



Şüphelerim 7 Şubat'tan sonra somutlaştı


Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasının ardından FETÖ'ye dair kanaatinin somut şüpheye dönüştüğünü belirterek şunları söyledi: "Bu olay, o döneme kadar daha çok dini cemaat ve sivil toplum hareketi olma nitelikleriyle öne çıkan bu yapının gerçek niteliği ve hedefleri konusundaki soru işaretlerini pekiştirdi."





#Ahmet Davutoğlu
#Darbe Komisyonu
8 yıl önce