|

Darbeyi FETÖ yapmıştır

15 Temmuz’da askeri birliklere darbe emrini içeren mesajlar gönderen sanık eski Uluslararası Cari Harekat Amiri Kurmay Albay Osman Kardal, darbeyi FETÖ’nün yaptığını itiraf etti. Yurtta Sulh Konseyi üyeleriyle yargılanan Kardal, “Darbeyi FETÖ yapmıştır. Onlar yapmıştır, daha doğrusu onlara yaptırılmıştır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:46 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de aralarında olduğu darbeciler 13. kez hakim karşısına çıktı.
Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de aralarında olduğu darbeciler 13. kez hakim karşısına çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı’nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 sanığın yargılandığı davada, sanık eski Uluslararası Cari Harekat Amiri Kurmay Albay Osman Kardal savunma yaptı. Askerlik görevi boyunca FETÖ ile bağının olmadığını savunan Kardal, FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri imamı” firari sanık Adil Öksüz başkanlığında yapılan darbe toplantılarına katılmadığını iddia etti. Darbeyi desteklemediğini, 15 Temmuz akşamı silah kullanmadığını öne süren Kardal, gece boyunca harekat merkezinden durumu anlamaya çalıştığını söyledi. Sözde Yurtta Sulh Konseyi üyeliğini de kabul etmeyen Kardal, söz konusu oluşumla ilgili bilgisinin bulunmadığını savundu.

KOMPLOYMUŞ

Darbe girişiminin yaşandığı gece askeri birliklere gönderilen illegal emir mesajlarından haberinin olmadığını, söz konusu mesajların başkaları tarafından gönderilmiş olabileceğini öne süren Kardal, “Adım ve makamım kullanılarak şahsıma komplo kurulmuştur. Harekat merkezinden çekilmiş, hazırlanmış bir evrak yoktur. Silah Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi dışında başka bir bilgisayardan benim adıma çekilmiştir. Şehit ailelerine saygım sonsuz. Herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Ben bir gram mesaj, bir emir verdiysem cezalandırılmaya hazırım” diye konuştu.

EMİR KOMUTA İÇİNDE GİREN VAR

Savunmasını tamamlamasının ardından sanık Kardal’ın çapraz sorgusuna geçildi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik’in “Darbeyi kimin yaptığını düşünüyorsun?” sorusuna Kardal, “FETÖ yapmıştır. Bunlara emir komuta içinde giren de var. Bir de işin içinde kendisini bulanlar var. Onlar yapmıştır, daha doğrusu onlara yaptırılmıştır. Bunun açığa çıkarılması gerekiyor. Darbenin içinde yer almış isim olarak bildiğim kimse yok” cevabını verdi.

#Darbe
#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce