|

Darbeye karşı niye yürümedi

15 Temmuz’da FETÖ’cü darbecilerin Ankara’da şehit ettiği ikiz polis Ahmet ve Mehmet Oruç’un annesi Senem Oruç, Kılıçdaroğlu’nun ‘adalet’ yürüşüne ateş püskürdü. “Kılıçdaroğlu neden darbe için yürümüyor” diye soran acılı anne, “Her gördüğümde bir daha kahroluyorum: HDP ile yan yana gidiyorlar” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 03:30 - 11/07/2017 Salı
IHA
Kılıçdaroğlu neden 
darbe için yürümedi
Kılıçdaroğlu neden darbe için yürümedi

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında FETÖ’cü askerler tarafından Ankara’da şehit edilen ikiz polis memuru kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç’un ailesi evlatlarının acısını ilk günkü tazeliğiyle yaşıyor. Her iki kardeş de geride gözü yaşlı ailelerini bırakırken, Mehmet Oruç, henüz evliliğinin ilk yılındaydı, Ahmet Oruç’un eşi ise 7 aylık hamileydi. Darbe girişimini gerçekleştirenlerin idam edilmesini isteyen ikiz kardeşlerin babası Ali Oruç, vatan için 2 evlat verdiğini ve gerekiyorsa, geride kalan bir evladı ile kendi canını feda etmeye hazır olduğunu söyledi. Oruç, “Bunlar yaşadıkları müddetçe bizim için ölümdür. Bunlar ne zaman idam edilirse biz şehit aileleri olarak rahatlarız. Bunların nefes alması bizim için ölümdür” diye konuştu.


İSYAN ETMİYORUM

Hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ mensuplarının bir duruşmasına katıldığını ve şüphelilerin oldukça rahat tavırlar sergilediğini anlatan Oruç, salonda şüphelileri azarladığını söyledi. İdam taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini vurgulayan Oruç, şöyle devam etti: “Çocuklarımla kardeş gibiydik. Onlardan çok memnundum. Allah da onlardan memnundur inşallah. Geride 1 kızım, 1 torunum var, dünyalar güzeli. Şükürler olsun Allah 2 aldı, 1 tane verdi. İsyan etmiyorum. Sonsuz şükürler olsun Rabbime ama kader böyleymiş. Kolay mı? Kolay değil. 2 evlat vermek her babayiğidin kârı değil. İman ve şehadetimizle ayaktayız. Devamlı da ayakta duracağız. Bu hainlere karşı her zaman dimdik ayaktayız.” Anne Senem Oruç ise Adalet Yürüyüşü’nü tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Kemal Kılıçdaroğlu neden darbe için yürümüyor da şimdi yürüyor? Buna neden izin veriyorlar? Her gördüğümde bir daha kahroluyorum. HDP ile yan yana yürüyorlar. Böyle bir şey var mı?” dedi. Darbecilere idam cezası verilmesi gerektiğini söyleyen anne Oruç, “Onlar ciğerlerinin yandığını görsünler, ondan sonra ölsünler” şeklinde konuştu.

#15 Temmuz
#FETÖ
#Kemal Kılıçdaroğlu
7 yıl önce