|

Darbenin izini alnında taşıyor

15 Temmuz gecesi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin önünde darbecilere direnen ve evinden “Ölürsek şehit, kalırsak gazi” diyerek çıkan Şerife Özkara, o gece sağ kaşının üzerine gelen iki şarapnel parçasıyla yaralandı. “O gece şehit olamadık ama Allah bize gaziliği nasip etti” diyen Özkara, hain kalkışmanın izi olan şarapnel parçasını hala kafasında taşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2017 Saturday
Güncelleme: 01:27 - 5/08/2017 Saturday
Yeni Şafak
Darbenin izini alnında taşıyor
Darbenin izini alnında taşıyor

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde cuntacı askerlere direnen ve hain kalkışmanın izi olan şarapnel parçasının tekini hala kafasında taşıyan Şerife Özkara yaşadıklarını Yeni Şafak’a anlattı. Darbe söylentilerini duyar duymaz sokağa çıktığını söyleyen Özkara, "Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz diyerek evden çıktık. O gece insanların birbirleriyle inanılmaz bir yardımlaşması vardı. Herkes yaralananları kucağında hastaneye götürdü. 15 Temmuz gecesi birbirimizin yaralarını sarmaya çalışarak bu vatanı kurtardık" dedi.

KAFAMI KALDIRIR KALDIRMAZ VURULDUM

Saraçhane’de cuntacı askerlerin açtığı yoğun ateşin, kesildiği sırada bir adım öne geçmek isterken ayağa kalktığını anlatan Özkara, "Yoğun bir ateş vardı. Bir arabanın kenarına eğildik. Silahların sesi kesilince haydi çocuklar dedim. Kafamı kaldırdığım an ile vurulmam bir oldu. Çocuklarım yüzümdeki kanı görünce bağırmaya başladılar. Koluma girdiler beni İBB’nin oradaki özel bir hastaneye götürdüler. Hastanede o kadar güzel bir dayanışma vardı ki, yaralılara iki taraflı kordon oluşturmuşlar askerlerin kurşunları gelmesin diye kendilerini siper etmişlerdi. İçeriye girdiğimde yerler hep kandı ayağımızı aça aça gidiyorduk" diye konuştu.

“GAZAN MÜBAREK OLSUN ANNE”

Hastaneye gittiğinde hemşirenin başına tampon yaptığını anlatan Özkara şöyle devam etti: "Hemşire bana senin başında mermi var ameliyata alınman lazım ama bizim hastane çok dolu, ambulans gelmiyor, kendi imkanlarınızla gidin dedi. Genç bir çift bizi götürebileceğini söyledi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Doktorlardan biri ‘Gazan mübarek olsun anne, sabah biz bunları yeneceğiz. Sen hiç merak etme’ dedi. O cümleler beni rahatlattı. Hastanede beklerken dizinden karnından vurulan vatandaşlar geldi. Oluk oluk kanlar akıyor ama hiç bağırma yok, şikayet yok, sanki baş ağrısı için gelmişlerdi."

BU DEVLETİ O HAİNLERE BIRAKMAYIZ

17 Temmuz günü ameliyat olan Özkara, kurşunun kafasında kalan bir parçası için alnının tamamen açılması gerektiğini söyledi. Özkara, "Doktorlar, diğer parçanın alınması sırasında en ufak bir hata yapılırsa çok zarar göreceğim için parçanın içeride kalmasının daha doğru olduğunu söylediler. Şimdi arada şiddetli baş ağrıları çekiyorum. Konuşurken cümleleri tam kuramıyorum. Bazen unutkanlık da oluyor. Ama çok şükür iyiyim" diye konuştu. 15 Temmuz Şehitliği açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen Özkara, "Kendisi de sağlık durumumu sordu, kontrollerin devam ettiğini söyledim. Allah devletimizden razı olsun, bizimle çok ilgilendiler. Yaşananları her anlattığımda sanki dün olmuş gibi hatırlıyorum. Biz 80 darbesinde bir şey yapamadık şimdi bu devleti o hainlere bırakmayız. Her zaman hazırız. Allah o imanı veriyor. Tek pişmanlığım şehit olamadım Allah bize gaziliği nasip etti" dedi. 

  • Şerife Özkara, 15 Temmuz Şehitliği açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Özkara'ya sağlık durumunu soran Erdoğan, ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. "Allah devletimizden razı olsun" diyen Özkara, "Bu devleti o hainlere bırakmayız. Her zaman hazırız" diye konuşu.
#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
#FETÖ
7 years ago