|

Darbeden nasıl haberin olmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimi davası sanıklarından eski pilot Yüzbaşı Ali Aktürk’ün “Benim darbe girişiminden bilgim yoktu, sosyal medyadan görmedim” sözlerine mahkeme başkanı Emirşah Baştoğ tepki gösterdi. Baştoğ, “Köylü Mehmet ağanın bile durumdan haberi oluyor, duyuyor. Siz hiç mi merak etmediniz, bakmadınız?” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:14 - 4/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cuntacı pilot Yüzbaşı Ali Aktürk geniş güvenlik önlemi altında mahkemeye getirildi.
Cuntacı pilot Yüzbaşı Ali Aktürk geniş güvenlik önlemi altında mahkemeye getirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda devam etti. Mahkeme heyeti, suikast için gittikleri iddia edilen darbeci askerleri almak için geri dönen ancak polisin yoğun ateşi sonucu bunu başaramayarak geri dönen sikorsky helikopterin birinci pilotu Ali Aktürk'ün savunmasını aldı.



GÖKHAN SÖNMEZATEŞ YANIMIZA GELDİ


Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, sanık pilota askerleri Çiğli'ye bıraktıktan sonra neden dönmediklerini sordu. Bunun üzerine sanık pilot, sadece beklemeleri gerektiğini değerlendirdiklerini, birkaç saat bekledikten sonra saat 01.00 gibi personelin toplandığını ve eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in yanlarına geldiğini kaydetti. Aktürk, şöyle devam etti: “Gökhan Paşa geldiğinde birkaç pilot beraberdik. Kendisini tanıttı, bir görev alındığını ve görevin Genelkurmay Başkanlığı tarafından verildiğini söyledi. Ardından bir koordinat vererek personelin oraya nakledileceğini söyledi. Sonuçta ben kıdemsiz olduğum için ilk uçan helikopter olmayacaktım. 'Komutanım görevin içeriği nedir?' diye soranlar oldu ama sadece personelin nakli olduğunu dile getirdi. Darbe olduğu ve hedef kişinin kim olacağına dair bir açıklaması olmadı. Bu kadar bilgi bizim o görevi yerine getirmemiz için yeterliydi.”



HİÇ Mİ MERAK ETMEDİN?


Sanığın bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Baştoğ, 15 Temmuz'da saat 21.30'dan itibaren olağan dışı şeyler olmaya başladığını ve herkesin bunu merak ettiğini hatırlatarak, “Köylü Mehmet ağanın bile durumdan haberi oluyor, duyuyor. Siz hiç mi merak etmediniz, bakmadınız. Eşiniz, kardeşiniz, oğlunuz, kızınız 'Öldün mü, sağ mısın?' diye merak edip arayıp sormadı mı?” sorusunu yöneltti. Aktürk, bu soruya, “Havadaydık telefonum cebimde değildi.” yanıtını verdi.






#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce