|

Darbecilere övgü yağdırdı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hükümetin 15 Temmuz darbe girişimine karşı attığı adımları eleştirirken Avrupalı siyasetçilerin dilini kullandı. Kılıçdaroğlu, 1980 askeri müdahalesinden daha ağır şartların yaşandığını iddia etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 2/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye'de hukukun olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, 1 milyonu aşkın mağdur yaratıldığını ileri sürdü. Türkiye'nin planlı, programlı ve bilinçli bir şekilde bir darbe sürecinin içine sokulduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, son 3 yıldır terör örgütleri FETÖ ve PKK ile ittifak halinde olan Cumhuriyet gezetesini de savundu.



CUMHURİYET'E DESTEK


CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gezi kalkışmasını açıktan destekleyen, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz ihanet girişimlerinin de önemli aktörlerinden birisi haline gelen gazetenin yayınlarını müdafaa etti. Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Gazetesi FETÖ'cüymüş, PKK'cıymış. Yalnız bir eksiklik var; IŞİD'i unutmuşlar" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:



BAHÇELİ'YE SESLENDİ


Bir ülkenin başbakanı, 'Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür' diyor. 'Başbakan olarak 'ben Türkiye'yi bölünme noktasına getirdim' diyorsun. Sen o koltukta oturamazsın. CHP bu ülkede olduğu sürece bu ülkeyi hiçbir güç bölemeyecektir. Türkiye'nin bekası için söylüyorum ve Sayın Devlet Bahçeli'ye de söylüyorum, başkanlık sistemi Türkiye'yi bölme projesidir.”



İFADEYE ÇAĞRILDI


Öte yandan Kılıçdaroğlu, Bilal Erdoğan'a, hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada tebligatla ifadeye çağrıldı. Bakırköy 50. Asliye Ceza Mahkemesi, Bilal Erdoğan'a, “basın yoluyla alenen hakaret ettiği” iddiasıyla yargılanan Kılıçdaroğlu'nun, Ankara 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 Aralık'ta talimatla ifadesinin alınmasını kararlaştırdı.



#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
8 yıl önce