|

Darbeciden Gülen'e övgü

Akıncı'daki darbecilerden Yarbay Neşet Öncü’nün ifadesinde Gülen'e övgüler yağdırdığı ortaya çıktı. FETÖ’cülerin beyninin nasıl yıkandığını gösteren ifadelerde Öncü, 240 kişiyi katleden FETÖ için “Terör değil dini bir duygudur” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/10/2016 Tuesday
Güncelleme: 00:46 - 11/10/2016 Tuesday
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında tutuklanan Yarbay Tahir Neşet Öncü'nün ifadesi, FETÖ mensuplarının beyinlerinin nasıl yıkandığını bir kez daha gözler önüne serdi. Öncü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Ankara Emniyeti ve Özel Harekat Daire Başkanlığı'na bomba yağdıran, masum vatandaşları tanklarla ezen FETÖ'yü savundu.



KALKIŞMADAN HABERİ YOKMUŞ


Darbe gecesi bir devresinin çağrısı üzerine Akıncı Üssü'ne gittiğini söyleyen Öncü, kalkışmadan üsse gidince haberdar olduğunu savundu. Yarbay Öncü, üsse giderken radyo açmamasını da Genelkurmay'dan bilgi almaya çalışmamasını da izah edemedi. 16 Temmuz günü 15.30 civarı bombardıman başladıktan sonra üsten uzaklaşmaya çalıştığını ve polis tarafından yakalandığını anlatan Öncü, ifadesinde Fetullah Gülen'e bağlılığını da itiraf etti. İsmini bilmediğini iddia ettiği bir "abi"den vaaz CD'leri ve kitaplarını aldığını söyleyen Öncü'nün, “Toplamda tahminen 20 kez görüşmüşüzdür. Görüşmelerimiz genelde parklarda oluyordu. Buluştuğumuzda parkta oturur, getirmiş olduğum kitapları okuyup. içbir şey konuşmadan ayrılıyorduk” dediği öğrenildi.



HATALI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM


Göreve başladığından bu yana Gülen'e sempati duyduğunu itiraf eden Yarbay Tahir Neşet Öncü ifadesinde şunları söyledi: “Kitaplarını okurum ve vaazlarını dinlerim. Okuduğum kitaplarından ve dinlediğim sohbetlerinde Gülen'in düşünce ve söylemlerinin hiçbirinin yanlış veya hatalı olduğunu düşünmüyorum. Fetullahçı Terör Örgütü ismini benimsemiyorum, Fetullahçı olmak bir dini duygudur, dinimizi öğretecek birçok bilgileri buradan öğrenebiliyoruz. Gülen'in kitaplarını, söylemlerini, sohbetlerini, yaptığı hizmetleri her zaman sevmiş ve benimsemişimdir” ifadelerini kullandı.



#Neşet Öncü
#FETÖ
8 years ago