|

Darbeci Huduti bu kez bağcıksız ayakkabı ile getirildi

​Malatya'da​ görülen 15 Temmuz darbe girişimi davasının bir numaralı sanığı Adem Huduti'nin adliyeye getirilirken ayakkabılarının bağcıklarının olmaması dikkat çekmişti. Bugün ise, Huduti'nin duruşma salonuna getirilirken bağcıksız ayakkabı giydiği görüldü.

Yeni Şafak
10:30 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:41 - 9/03/2017 Perşembe
IHA
Darbeci Adem Huduti duruşma salonuna böyle getirildi.
Darbeci Adem Huduti duruşma salonuna böyle getirildi.

Malatya'da görülen 76 sanıklı FETÖ/PDY davasında bugün 3'üncü duruşma görülüyor.



Duruşmaya aralarında 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile Kurmay eski Başkanı Avni Angun'un da bulunduğu 12 tutuklu Malatya E Tipi Cezaevinden geniş güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapıldığı Yakınca Spor Salonuna getirildi.



Bu arada ilk gün ayağında bot olan ve bağcıkları sökülen Adem Huduti'nin normal bağcıksız bir ayakkabı giydiği görüldü.




  • İddianameden
  • Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Başsavcıvekili Mehmet Badem tarafından hazırlanan, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 165 sayfalık iddianamede, dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti, bir numaralı şüpheli olarak yer alıyor.
  • İddianamede, şüphelilerin, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan da on beşer yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.



#Malatya
#Adem Huduti
8 yıl önce