|

Darbe şakşakçısı!

Trump’ın danışmanı General Flynn’in, 15 Temmuz darbe girişimini desteklediği görüntüler ortaya çıktı. Flynn, terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i Usame bin Ladin’e benzeterek Türkiye’ye teslim edilmesini savunmuştu.Bir toplantıda sunum yaparken darbe kalkışmasını öğrenen Flynn, görüntülerde “Laik bir ülke, Obama’ya yakın olan Erdoğan yönetiminde tekrar İslamcılığa yöneldi. Bundan dolayı neler olacağını görmek çok heyecan verici” ifadelerini kullanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2016 Tuesday
Güncelleme: 23:25 - 21/11/2016 Monday
Yeni Şafak

ABD'nin müstakbel başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığı için ismi geçen eski Korgeneral General Michael Flynn'ın 15 Temmuz darbe girişimini haber aldığında heyecanlandığı görüntüler ortaya çıktı. Michael Flynn, konuşmasında darbeciler arasında ABD'de eğitim almış yakın bir dostu ile sürekli irtibat halinde olduğunu dinleyicilerine aktararak darbe kalkışmasının başarılı olması ümidini belli ediyor.



SALONDA ALKIŞ KOPTU


Flynn, darbecilerin yayımladıkları bildiride NATO ve BM'ye karşı sorumlulukları yerine getireceklerini taahhüt ettiklerini ve kendilerini laik olarak tanıttığını belirtince salondaki dinleyiciler arasından alkış sesleri yükseliyor. Flynn kendisinin de bunu alkışlanacak bir tutum olarak gördüğünü ifade ediyor ve darbe girişiminin başarılı olup olmadığının belli olmadığını da sözlerine ekliyor.





TÜRK SUBAYLA İRTİBATTA


Flynn, 15 Temmuz akşamı yaptığı konuşmada şu ifadelere yer veriyor: ''Muhtemelen çoğunuz bilmiyor. Şu an Türkiye'de bir darbe oluyor. Ben sürekli olarak bizimle eğitim görmüş, Türk Ordusu'ndan yakın bir arkadaşımla görüşüyorum. Türk Ordusu başarılı olacak mı olmayacak mı bilmiyorum ama izleyenler bilir ki Türk Ordusu uzun yıllardır baltalanıyor. Laik bir ülkenin Obama'ya yakın olan Erdoğan yönetiminde tekrar İslamcılığa kayışını gördük. Ondan dolayı ne olacağını görmek çok heyecan verici. Türk Ordusu'ndan şimdiye kadar gelen açıklamalardan biri de 'NATO ile sorumluluklarımızı, BM'ye olan sorumluluklarımızı tanıyoruz' demeleri. 'Dünyanın anlamasını isteriz ki biz laik bir ulus olarak bilinmeyi istiyoruz' demekteler.'' Flynn, terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Usame bin Ladin'e benzeterek Türkiye'ye teslim edilmesini savunmasyla dikkatleri üzerine çekmişti.



#FETÖ
#Michael Flynn
#ABD
8 years ago