|

Darbe Öksüz’ün imamlığında planlandı

Darbe girişimi sonrasında itirafçı olan “Şapka” kod adlı şüpheli, darbe planlarının Ankara’daki bir villada Adil Öksüz'ün imamlığında yapıldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 01:42 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olmasının ardından 29 Temmuz'da TSK'dan ihraç edilen ve 8 Ağustos'ta gözaltına alınan "Şapka" kod adlı şüphelinin, darbe planlamasına ilişkin verdiği ifadelerde ilginç ayrıntılar yer alıyor. Örgütün sözde Jandarma Genel Komutanlığı İmamı "Cihan" kod adlı abisi tarafından İzmir'den Ankara'ya çağırıldığını ve darbeye hazırlandıklarını söylediğini aktaran itirafçı, ardından dışında danışmanlık merkezi yazan 3 katlı bir villaya gittiklerini belirtti.



BELGELERLE ÇALIŞMA!


İçeride yaklaşık 8-10 kişinin bulunduğunu ve hepsinin ikişerli, üçerli gruplar halinde bir takım belgelerle çalıştıklarını söyleyen "Şapka", şahısların hepsinin sivil giyimli olduklarını, bazılarının asker bazılarının ise örgüt içindeki üst düzey imamlar olduğunu belirtti.



NAMAZ KILDIRDI


Salonda Kurmay Albay Bilal Akyüz, Kurmay Yarbay Barış Avıalan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Havacı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Denizci Koramiral Ömer Faruk Harmancık ile tanımadığı 4-5 kişinin daha olduğunu, herkesin kendi alanında olanlarla gruplandığını ve çalışma yaptığını anlatan itirafçı, namaz vakitlerinde villa içerisinde bulunan herkesin abdest alıp namaz kıldığını, namazın farzlarını da örgütün sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı İmamı" Adil Öksüz'ün kıldırdığını ifade etti. 6 Temmuz'da geldiği villada 9 Temmuz'a kadar kaldığına işaret eden "Şapka", Adil Öksüz'ün sürekli villanın diğer katlarında da gezerek askeri darbe ile ilgili çalışmaları yürüten örgüt mensupları ile görüşmeler yaptığını, "Cihan" ile Öksüz'ün de ikili görüşmeler yaptığına şahit olduğunu aktardı.



GELEN GİDENLER OLDU


Darbe girişimi planlamalarının haziran sonunda başladığını tahmin ettiğini söyleyen itirafçı villada kaldığı günlerde gelip gidenlerin olduğunu kaydetti.


#FETÖ
#Darbe girişimi
#Adil Öksüz
8 yıl önce